Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

27% αύξηση δημοτικών τελών στην Τριφυλία – Για ποιο λόγο αποφασίστηκε

Σημαντική αύξηση κατά 27% περίπου στα δημοτικά τέλη αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή Τριφυλίας, την οποία και εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα λάβει την τελική απόφαση. Η αύξηση αντιστοιχεί σε μισό εκατομμύριο ευρώ για τους πολίτες.
Πιο συγκεκριμένα, για τις 3 μεγάλες πόλεις του δήμου που έχουν ενιαία τέλη, για οικιακή χρήση η τιμή από 1,38 ευρώ το τετραγωνικό διαμορφώνεται σε 1,75 και για επαγγελματική χρήση από 2,25 στα 2,86. Όπως τονίστηκε, η αύξηση είναι αναγκαία, καθώς εκτινάχθηκε το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων κατά 1,5 ευρώ περίπου λόγω της ΤΕΡΝΑ αλλά και της διαχείρισης για τα ογκώδη απορρίμματα.
Χαρακτηριστικά για το 2024 τα ανταποδοτικά έξοδα προϋπολογίζεται ότι ανέρχονται στα 7.440.009 ευρώ, ενώ τα προβλεπόμενα έσοδα (πριν την αύξηση των τελών) στα 6.315.719 ευρώ. Προκύπτει μια διαφορά της τάξεως του 1.124.290 ευρώ, από τα οποία τα 579.477 θα καλυφθούν από ιδίους πόρους και τα υπόλοιπα 544.812 ευρώ από την αύξηση των δημοτικών τελών.
Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς καταψηφίστηκε από τη Χάιδω Παναγιωτοπούλου, η οποία στάθηκε στο γεγονός ότι το θέμα συζητήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση. «Δεν είναι δυνατόν με τέτοια προχειρότητα να συζητάμε τέτοια θέματα. Ποιο είναι το κατεπείγον και ήρθε σήμερα;» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε πως έπρεπε να έχουν ένα περιθώριο 2-3 ημερών ώστε και αυτοί από την πλευρά της αντιπολίτευσης να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.
Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σωτήρης Μπακούρος τόνισε πως γίνεται προσπάθεια ώστε να κερδίσουν χρόνο για να μπορεί να λειτουργεί ο δήμος, αλλά και πως σε 2-3 ημέρες να ερχόταν δεν θα άλλαζε τίποτα αφού τα οικονομικά δεδομένα είναι συγκεκριμένα.
Η Κατερίνα Τσιγκάνου επεσήμανε ότι επειδή έχει καθυστερήσει ο προϋπολογισμός δεν πρέπει να το πληρώνουν οι διαδικασίες και κατέθεσε σειρά ερωτημάτων για τα δημοτικά τέλη.

1 σχόλιο:


  1. Μόνο 27% ;
    Και γιατί βρε λεβέντες δεν το βάζετε ας πούμε 50 ή και 60 ή και 100% ;;;;
    Ο κόσμος δεν έχει να φάει..
    Και εσείς, τον χαβά σας...
    Τα έξοδα έφτασαν , όσο έφτασαν... και θέλετε να τα φθάσετε αυξάνοντας τα έσοδα...
    Σωστοί φωστήρες των οικονομικών είστε....
    Για περιορισμό των εξόδων,
    Ούτε σκέψη ούτε κουβέντα!!!
    Αλλά οι ψηλοί μισθοί σας, μισθοί σας... Οι απ' ευθείας αναθέσεις, αναθέσεις.... Τα άσκοπα έργα κλπ...κλπ
    ..κλπ...
    Να σας χαιρόμαστε βρε...
    Άντε και εις άλλα, και εις ανώτερα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα