Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Καλό νέο - Ομόφωνα όχι στον υδροηλεκτρικό σταθμό στη Νέδα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Ομόφωνα η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος, που συνεδρίασε την Παρασκευή, γνωμοδότησε αρνητικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση και λειτουργία μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Νέδα, κοντά στις πηγές του πανέμορφου ποταμού, που βρίσκονται στο ομώνυμο χωριό. Η προστασία της Νέδας από τέτοιες εγκαταστάσεις είναι όρος για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, που βασίζεται στο μοναδικό φυσικό κάλλος της περιοχής, τα εξαιρετικής σημασίας αρχαιολογικά μνημεία, τους γραφικούς οικισμούς…
Για την απόρριψη της μελέτης περιβαλλοντικών όρων έχει κάνει αναλυτική και τεκμηριωμένη μελέτη η Ομοσπονδία Συλλόγων Χωριών Ορεινής Μεσσηνίας “Ο Επικούριος Απόλλων”, ο πρόεδρος του οποίου, Κωνσταντίνος Καράμπελας, είχε ενημερώσει σχετικά το Περιφερειακό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίασή του.
Η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος είναι νεοσυσταθείσα και πραγματοποίησε την Παρασκευή την πρώτη της συνεδρίαση. Στην επιτροπή αυτή το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει μεταφέρει τις αρμοδιότητές του για θέματα σχετικά με το περιβάλλον.
Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Αδαμόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Είναι πολύ ευχάριστη η σημερινή στιγμή της έναρξης των εργασιών της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έχουμε έναν πολύ σημαντικό ρόλο να επιτελέσουμε, καθώς στην επιτροπή έχουν μεταφερθεί όλες οι αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου σε θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας και η χρησιμότητά της φάνηκε ακόμα και σήμερα. Είμαστε ένα ευέλικτο όργανο στο οποίο εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις και μπορεί να παίρνει γρήγορες και άμεσες αποφάσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα