Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Άγιος Παντελεήμονας: Πώς συνελήφθησαν οι 2 επίορκοι αστυνομικοί – Πήγαν να ληστέψουν κατάστημα


Στη σύλληψη δύο αστυνομικών που φέρονται να επιχείρησαν να ληστέψουν κατάστημα στον Άγιο Παντελεήμονα προχώρησαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ.
Πού υπηρετούν οι 2 επίορκοι
Ο ένας ανήκει οργανικά στο Α.Τ. Αιγάλεω και βρίσκεται σε κατάσταση αργίας από την Υπηρεσία του από την 18-01-2024 έως και την 19-07-2024, για παράβαση των άρθρων 224 και 259 του Π.Κ. «Ψευδής Κατάθεση και Παράβαση Καθήκοντος» και του Ν. 2168/1993 «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις» και ο άλλος υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας. Και οι δύο κατηγορούνται για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, ψευδή κατάθεση και για το Νόμου περί όπλων.
Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε από 23χρονο Σύρο ιδιοκτήτη καταστήματος μίνι μάρκετ επί της οδού Αλκιβιάδου στον Άγιο Παντελεήμονα στις 10:30 περίπου της 29-03-2024 και ενώ αυτός βρισκόταν στο πεζοδρόμιο προ του καταστήματός του, αντιλήφθηκε τρία άγνωστα προς αυτόν άτομα να κοιτάζουν επίμονα προς το μέρος του και να κατοπτεύουν τον περιβάλλοντα χώρο.
«Ασφάλεια, έλα μέσα»
Με την πάροδο λίγων λεπτών, ο ένας εξ’ αυτών τον πλησίασε, απευθύνθηκε προς αυτόν με τη φράση: «Ασφάλεια, έλα μέσα», τραβώντας τον τουλάχιστον δύο φορές από το χέρι, απαιτώντας να εισέλθουν στο κατάστημα, γεγονός το οποίο του θύμισε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο δράσης τριών αγνώστων δραστών, οι οποίοι τέλεσαν σε βάρος του ληστεία αρχές του μήνα Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, στο ίδιο κατάστημα. Ο ανωτέρω ιδιοκτήτης καταστήματος ήταν απολύτως βέβαιος ότι επίκειται νέα ληστεία σε βάρος του και άρχισε να καλεί σε βοήθεια και η υπάλληλος του απέναντι καταστήματος προσέτρεξε άμεσα στο Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα.
Στο σημείο έφτασαν άμεσα ο Αξιωματικός Υπηρεσίας και Βοηθός Αξιωματικού Υπηρεσίας του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, όπου εντόπισαν τον ιδιοκτήτη και δύο από τους τρεις άνδρες. Κατόπιν ερωτήσεων των αστυνομικών προς τα εμπλεκόμενα άτομα που διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για συναδέλφους τους! Ο πρώτος εξ΄αυτών ανέφερε ότι είχε πληροφορία από την Υπηρεσία του, πως το εν λόγω κατάστημα εμπλέκεται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών και πιθανώς υπάρχουν πλαστά έγγραφα εντός αυτού, ενώ ο δεύτερος απέκρυψε ότι βρίσκεται σε κατάσταση αργίας.
Εξεταζόμενος στο Εσωτερικών Υποθέσεων ο Διοικητής του Τμήματος όπου υπηρετεί ο πρώτος ανέφερε ότι πρωινές ώρες της 29-03-2024 ο συγκεκριμένος αστυνομικός δεν βρισκόταν σε διατεταγμένη Υπηρεσία, καθώς είχε διατεθεί σε απογευματινή βάρδια και ουδέποτε του δόθηκαν εντολές να μεταβεί σε οποιαδήποτε περιοχή του κέντρου των Αθηνών προς διερεύνηση οποιασδήποτε υπόθεσης ή πληροφορίας της Υπηρεσίας του, επιβεβαιώνοντας ότι οι προαναφερόμενοι ανέφεραν ψευδώς ότι είχαν μεταβεί στο σημείο για υπηρεσιακό σκοπό.
Από τους «αδιάφθορους» κατασχέθηκε βιντεοληπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα καταστήματος που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση του σημείου που έλαβε χώρα το εν λόγω συμβάν, από την μελέτη του οποίου διαπιστώθηκε ότι περί ώρα 10:33΄ της 29-03-2024, ο ένας αστυνομικός, έχοντας μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με καπέλο τύπου τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου από κοινού με τον σε αργία συνάδελφό του και τρίτο άγνωστο άτομο, παρέμειναν έξωθεν του καταστήματος μίνι μάρκετ και μετά από περίπου δύο λεπτά, το τρίτο άγνωστο άτομο αποχώρησε από το σημείο με γοργό βηματισμό.
Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του πρώτου αστυνομικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια, εκ των οποίων το ένα τύπου σουγιά και μία σιδερογροθιά, ενώ σε έρευνα στην οικία του δεύτερου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 230 φυσίγγια, τρεις γεμιστήρες πιστολιού, ένα κυνηγετικό μαχαίρι και μία σιδερογροθιά, τα οποία κατείχε παράνομα.
Τι είπαν στις απολογίες τους
Ο αστυνομικός σε αργία διατήρησε το δικαίωμα της σιωπής, ενώ ο συνάδελφος του στην απολογία του ανέφερε ότι είχε περιέλθει πληροφορία στον ίδιο, χωρίς να ενημερώσει τον Διοικητή του, ότι το κατάστημα mini market του εμπλέκεται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών και υπάρχουν πλαστά έγγραφα εντός αυτού και για τον λόγο αυτό πήγε εκεί.
Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ το οποίο βρίσκεται σε γνώση του ethnos «αξίζει να σημειωθεί πως ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ήταν απολύτως βέβαιος ότι τα τρία άτομα που τον πλησίασαν θα προέβαιναν σε τέλεση ληστείας σε βάρος του, επιχείρημα το οποίο ενισχύεται από το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα άτομα κατόπτευσαν τον περιβάλλοντα χώρο και είχαν μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους φορώντας καπέλο και γυαλιά ηλίου, ενώ το τρίτο άτομο αποχώρησε άμεσα από το σημείο όταν αντιλήφθηκε ότι η υπάλληλος του απέναντι καταστήματος ειδοποίησε την Αστυνομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα