Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Προσωπικός γιατρός: Με τη «βούλα» του ΣτΕ νόμιμος ο θεσμός


Νόμιμος ο θεσμός του προσωπικού γιατρού, απορρίφθηκαν οι προσφυγές Ιατρικών Συλλόγων και σωματείων της χώρας από το ΣτΕ
Με τη «σφραγίδα» του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο θεσμός του προσωπικού γιατρού, που αφορά σε όλους τους πολίτες άνω των 16 ετών, είναι συνταγματικά νόμιμος και υπέρ του εννόμου αγαθού της ελεύθερης πρόσβασης σε πρωτοβάθμια περίθαλψη, απορρίπτοντας τις προσφυγές Ιατρικών Συλλόγων και σωματείων της χώρας.
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν καταθέσει αιτήσεις ακύρωσης των κοινών Υπουργικών Αποφάσεων του 2022, που αφορούσαν στο θεσμό του προσωπικού ιατρού η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και 34 γιατροί.
Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, με μια σειρά αποφάσεων του (392-395/2024) απέρριψε ως αβάσιμες όλες τις αιτήσεις ακύρωσης των Ιατρικών Συλλόγων, σωματείων και γιατρών. Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν, μεταξύ των άλλων, ότι οι προσβαλλόμενες κοινές υπουργικές αποφάσεις δεν συνιστούν μη προβλεπόμενη από το νόμο υπεξουσιοδότηση, όπως αβασίμως υποστηρίζουν οι προσφεύγοντες, καθώς το περιεχόμενο των κοινών υπουργικών αποφάσεων, ουσιαστικά είναι επανάληψη και διευκρινήσεις του νόμου 4931/2022 («Γιατρός για Όλους»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα