Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Γυμνάσιο Φιλιατρών: Αφιέρωμα στον Κύπριο ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Αφιέρωμα στον Κύπριο ήρωα και ποιητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη, ο οποίος απαγχονίστηκε από τους Άγγλους σε ηλικία μόλις 19 ετών, παρουσιάζει το Γυμνάσιο Φιλιατρών.
Το αφιέρωμα θα παρουσιαστεί στα Φιλιατρά το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο. Ενώ τη Κυριακή 7 Απριλίου θα παρουσιαστεί στους Γαργαλιάνους, στην «Αποθήκη 186» του Πολιτιστικού Συλλόγου στις 8.30 το βράδυ.
Η είσοδος είναι 3 ευρώ για να καλυφθούν τα έξοδα της παράστασης και ανάγκες του σχολείου.
Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης απαγχονίστηκε στις 14 Μαρτίου 1957, σε ηλικία μόλις 19 ετών. Ήταν ο νεαρότερος αλλά και ο τελευταίος αγωνιστής που απαγχονίστηκε από τους Βρετανούς. Ο Ευαγόρας στο τελευταίο γράμμα του γράφει: «Θ΄ ακολουθήσω με θάρρος τη μοίρα μου. Ίσως αυτό να ναι το τελευταίο μου γράμμα. Μα πάλι δεν πειράζει. Δεν λυπάμαι για τίποτα. Ας χάσω το κάθε τι. Μια φορά κανείς πεθαίνει. Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία. Τι σήμερα τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα