Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Η πολυτελής ζωή του «εγκεφάλου» του κυκλώματος και η πανάκριβη βίλα

Πολυτελέστατο βίο διήγαγε ο Ιταλός που συνελήφθη ως ηγετικό στέλεχος της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που έκανε λαθρεμπόριο καυσίμων και είχε ως έδρα χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Ζιάκα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο υπήκοος Ιταλίας, συνελήφθη σε πολυτελή έπαυλη στην οποία διέμενε, στη Βάρη, ενώ οδηγούσε και ακριβά αυτοκίνητα.
Το χρονικό
Σε βάρος του συλληφθέντα, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης με σκοπό την έκδοση στις Αρχές της Μπολιβοριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της «παράνομης κυκλοφορίας και εμπορίου στρατηγικών πόρων και υλικών», της «εγκληματικής οργάνωσης» και του «επιβαρυμένου λαθρεμπορίου».
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκδοθείσα ερυθρά αγγελία από την INTERPOL και με πληροφορίες από Αρχές του εξωτερικού, ο αλλοδαπός, υπήκοος Ιταλίας, ήταν ηγετικό μέλος της οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών διεθνώς.
Η εν λόγω εγκληματική οργάνωση, ως πραγματική ιδιοκτήτρια δεξαμενόπλοιων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιρειών, προμηθεύονταν δορυφορικούς αναμεταδότες και συσκευές αναγνώρισης, από αχρησιμοποίητα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια χωρών της Ασίας και τα τοποθετούσε σε πλοία ιδιοκτησίας της, τα οποία φόρτωναν προϊόντα πετρελαίου σε λιμάνια της Βενεζουέλας.
Στη συνέχεια, τα προαναφερόμενα δεξαμενόπλοια, που μετέφεραν προϊόντα πετρελαίου, απενεργοποιούσαν τα ως άνω συστήματα, προκειμένου τα μέλη της οργάνωσης να ιδιοποιηθούν το φορτίο, εξαπατώντας τους ναυλωτές.
Από τη δράση της η προαναφερόμενη εγκληματική οργάνωση αποκόμισε τεράστιο περιουσιακό όφελος, ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές της «νόμιμης» ναυτιλιακής εταιρείας, όσο και το κράτος της Βενεζουέλας.
Σε δημοσιεύματα ιστοσελίδων, αναφέρεται ότι τα κέρδη της προαναφερόμενης Εγκληματικής Οργάνωσης, υπερβαίνουν το ποσό των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα