Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Φάμελλος στο OPEN: Οι αποκαλύψεις για τα Τέμπη ξεχείλισαν το ποτήρι - Να απολογηθεί ο Μητσοτάκης

«Η πρόταση δυσπιστίας είναι μια κρίσιμη συνεδρίαση. Στηρίξαμε την πρόταση γιατί δυσπιστούμε κατά της κυβέρνησης», ανέφερε στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.
Όπως είπε αρχικά ο κ. Φάμελλος «η κυβέρνηση έχει μαζέψει πλέον στο βιογραφικό της πάρα πολλές αρνητικές εξελίξεις, ιδιαίτερα οι παραβιάσεις στο κράτος δικαίου, οι οποίες μας υποχρεώνουν να υποβάλλουμε την αίτηση δυσπιστίας με την προοδευτική αντιπολίτευση. Είναι πολύ ακραία αυτά που βλέπουμε και οφείλω να πω πως και για πολλούς από μας που είχαμε μεγαλώσει με μια διαφορετική αντίληψη για την πολιτική, είναι και αναπάντεχα. Δεν περίμενα πως στη χώρα μας θα συμβούν στη διάρκεια μιας διακυβέρνησης τόσες πολλές παραβιάσεις στο κράτος δικαίου».
«Το μοντάζ ήταν σε άμεση γνώση του Μαξίμου»
Συνέχισε λέγοντας πως «στην περίπτωση του κ. Μητσοτάκη, έχουμε παρακολουθήσεις υπουργών, αρχηγού κόμματος, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και του αρχηγού του στρατού και του υπεύθυνου των εξοπλισμών της χώρας μας. Υπάρχει παράνομη διαρροή προσωπικών δεδομένων, παράνομη χρήσης τους από το κόμμα της ΝΔ. Το τρίτο θέμα που ξεχείλισε και το ποτήρι είναι το έγκλημα των Τεμπών».


«Για ποιο λόγο πριν ακόμα μαζευτούν τα συντρίμμια και ολοκληρωθεί η έρευνα, έγινε αποκομιδή πειστηρίων του δυστυχήματος – εγκλήματος;», διερωτήθηκε και συνέχισε: «Και το τελευταίο που αποκαλύφτηκε είναι πως πριν πάρει η αστυνομία τα τηλεφωνικά ντοκουμέντα, που αναρωτιέμαι αν πήραν τον σκληρό δίσκο ή κάποιο στικάκι. Σε κάθε περίπτωση το υλικό αυτό δόθηκε στις ανακριτικές αρχές 3-4 μέρες μετά το δυστύχημα, ενώ την επόμενη μέρα είχαν δοθεί και σε ΜΜΕ, ένα ηχητικό ντοκουμέντο που δεν περιέχει τις πραγματικές συνομιλίες του σταθμάρχη με τον μηχανοδηγό. Η χρήση του ήταν καθολική και σε πλήρη αντιστοιχία με αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης όταν πήγε εκεί, με το προσωπικό λάθος, δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε την ίδια επιχειρηματολογία την επόμενη μέρα, κάτι που δείχνει πως η συρραφή, το μοντάζ ήταν σε άμεση γνώση του Μαξίμου. Εδώ μπαίνει το ερώτημα ποιος μπήκε στα αρχεία των συνομιλιών;».
«Συγκάλυψη από την κυβέρνηση»
«Η πολιτεία είχε τα εργαλεία ελέγχου και δεν τα υλοποιούσε», τόνισε ο κ. Φάμελλος και συνέχισε λέγοντας πως «η μεθόδευση να υπάρχουν παραποιημένα ηχητικά ντοκουμέντα, είμαστε σε αυτό κάθετοι. Χρησιμοποιήθηκαν για να παραπλανήσουν και να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, επικεντρώνοντας μόνο στο ατομικό λάθος και κρύβοντας πολιτικές ευθύνες. Το αποτέλεσμα είναι ότι η παραποίηση αυτή εξυπηρέτησε αυτό που κάνανε και στην εξεταστική. Να αποκλείσουν μάρτυρες, να κρυφτούν στοιχεία. Είναι συγκάλυψη κατ’εμέ».
«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να έρθει και να απολογηθεί για όλα αυτά τα ζητήματα», επισήμανε.
«Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο επιχειρεί η κυβέρνηση απέναντι σε έναν τέτοιο έντονο πόνο της ελληνικής κοινωνίας και των οικογενειών να καλύψει περιστατικά και ελλείμματα; Προσπάθησε χτες ο κ. Βορίδης να πει ότι η αντιπολίτευση, εξυπηρετώντας οικονομικά συμφέροντα, έκανε την πρόταση μομφής. Είναι δυνατόν η κυβέρνηση που συγκαλύπτει στοιχεία ενός εγκλήματος να κατηγορεί την αντιπολίτευση;», υπογράμμισε.
Για τους διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές
Σε ερώτηση για τους διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές που ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο κ. Φάμελλος σχολίασε «ο κ. Βορίδης χτες μας επιβεβαίωσε. Γιατί είπε ο ίδιος πως ήταν επικεφαλής του ΟΑΣΕ που είναι ο φορέας που κάνει την παρατήρηση των εκλογών. Από την μια μας έλεγαν πως δεν υπάρχει διαδικασία παρατηρητών και όταν τους καταθέσαμε το έντυπο της παρατήρησης των εκλογών του Μαΐου του ’23 μας είπε ο κ. Βορίδης ‘’το ξέρω, εγώ ήμουν επικεφαλής στην αντίστοιχη των ΗΠΑ’’. Αυτή την περίοδο εγώ συμμετέχω εκ μέρος του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΑΣΕ και πράγματι πηγαίνουμε σε χώρες και κάνουμε παρατήρηση εκλογών. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι όταν μια χώρα βαρύνεται με πολλαπλές παραβιάσεις του κράτους δικαίου, πρέπει να εφαρμόζονται όλοι οι κανόνες παρατήρησης, ιδιαίτερα και όταν προσωπικά δεδομένα των εκλογέων έχουν φύγει από τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, όχι μόνο σε μια ευρωβουλευτή, αλλά πολλούς περισσότερους γιατί και ο γραμματέας αποδήμων παραιτήθηκε. Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε και στην ελληνική κοινωνία και την διεθνή κοινότητα ότι υπάρχει θέμα στη χώρα μας. Εμείς ζητήσαμε ενισχυμένα αντανακλαστικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα