Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης: Η ανακοίνωση για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού


Το ύψος της αύξησης του νέου κατώτατου μισθού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Στα 830 ευρώ μεικτά αυξάνεται ο νέος κατώτατος μισθός, όπως είπε ο πρωθυπουργός, και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Απριλίου. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως των 50 ευρώ. Καθαρά ο κατώτατος μισθός θα είναι στα 706 ευρώ.
Η αύξηση συμπαρασύρει 18 επιδόματα και επηρεάζονται θετικά και οι τριετίες, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Υψώνουμε αναχώματα» τόνισε ο πρωθυπουργός
Κλείνοντας ο πρωθυπουργός, τόνισε «Αυτό το υπουργικό συμβούλιο έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία, από τη μια με την ανακοίνωση του κατώτατου μισθού και από την άλλη γιατί σηματοδοτεί και την αφετηρία ενόψει του συνεδρίου της ΝΔ που θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο, έχοντας ως ορίζοντα τις ευρωεκλογές».
Αρχικά ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη πρόταση δυσπιστίας και τη συζήτηση στην Ολομέλεια: «Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή αλλά κυρίως η τριήμερη συζήτηση που προηγήθηκε νομίζω ότι για εκείνο υς που την παρακολούθησαν έδωσε πολλές απαντήσεις», είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την εισαγωγική τοποθέτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα