Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Κάλεσμα των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας για απεργία

«Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΚ, καλούμαστε να δώσουμε αγωνιστικό παρών στην απεργία 17 Απρίλη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Σωματείων και συνδικάτων του Νομού», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, προβάλλοντας 9 αιτήματα, μεταξύ των οποίων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σταθερό και μόνιμο ωράριο εργασίας, ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς, καμία αύξηση στην τιμή του νερού.
Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας έχει ως εξής:
«Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, κ. Μαστραγγελόπουλος, προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Αρχής, εν κρυπτώ και μέσα στο εορταστικό τριήμερο που μεσολάβησε, κάλεσε σε συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Καλαμάτας για να πάρει αποφάσεις διαχείρισης, των χρημάτων των συνδημοτών μας, με απ’ ευθείας αναθέσεις, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 70.000 ευρώ.
Αν προσθέσουμε και τη φωτογραφική διακήρυξη του διαγωνισμού για την αγορά κτηρίου, με σκοπό την μετεγκατάσταση των γραφείων της ΔΕΥΑΚ, τότε ξεπερνάμε τις 130.000 ευρώ.
Για δε την μετεγκατάσταση των γραφείων της ΔΕΥΑΚ, η Δημοτική αρχή είναι υπόλογη για την αρχική της επιλογή μετεγκατάστασης στο νέο Δημαρχείο, στο υπό κατάρρευση κτήριο της πρώην νοσηλευτικής σχολής, που στοίχισε στην ΔΕΥΑΚ περίπου 190.000 ευρώ, (σε εργασίες μελέτες και αποζημίωση στον εργολάβο).
Επιλογή για την οποία το Σωματείο μας μέσω του τότε εκπροσώπου μας στο Δ.Σ. (Παναγιώτη Κουφαλάκου), είχε διαφωνήσει και προειδοποιήσει ότι δαπανούνται χρήματα χωρίς καμία ουσία, αφού το κτήριο φέρει ρωγμές στον φέροντα οργανισμό.
Την ίδια στιγμή που διαχειρίζονται με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες ευρώ, (αφού το σύνολο σχεδόν των προμηθειών αποφασίζονται σε όλα τα συμβούλια με απ ευθείας αναθέσεις), αρνούνται να εφαρμόσουν την κλαδική μας σύμβαση, αρνούνται να δώσουν τις νόμιμες αποζημιώσεις στους εργαζόμενους που αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης από την εργασίας τους και τους στέλνουν στα δικαστήρια για να δικαιωθούν, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τσέπη τους, από δικαστικά και δικηγορικά έξοδα.
Επί πλέον επιβαρύνουν και τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΚ, με τα ανάλογα δικαστικά και δικηγορικά έξοδα και με τους τόκους υπερημερίας που καλούνται να πληρώσουν.
Την ίδια στιγμή αντί να διεκδικήσουν μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας μέσα από διαφανείς διαδικασίες, προτιμούν να καλύπτουν τις ανάγκες σε προσωπικό, με όλου του τύπου τις ελαστικές σχέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, για να έχουν τους εργαζόμενους σε ομηρία. Αυτή η πολιτική κάλυψης των θέσεων εργασίας που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μόνιμη, έχει ξεπεράσει κάθε όριο αυθαιρεσίας και εργασιακού εκφοβισμού.
Εκμεταλλευόμενοι την ανασφάλεια των εργαζομένων στις δύσκολες εποχές που ζούμε, τους οδήγησαν στο να δημιουργήσουν εργοδοτικό σωματείο, με ευθύνη και καθοδήγηση, όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει, της Δημοτική Αρχής.
Και για όλους αυτούς τους λόγους οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΚ, καλούμαστε να δώσουμε αγωνιστικό παρών στην απεργία 17 Απρίλη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Σωματείων και συνδικάτων του Νομού.
Παλεύουμε για:
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των ΔΕΥΑ. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, όχι στις εκχωρήσεις υπηρεσιών σε εργολάβους.
  • Σταθερό και μόνιμο ωράριο εργασίας, ώστε να μπορούμε να προγραμματίζουμε την ζωή μας και τονελεύθερο χρόνο, για να τον αξιοποιούμε σύμφωνα με τις προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές μας ανάγκες.
  • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
  • Σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ κι όλων των φόρων στο νερό, το ρεύμα.
  • Μείωση των φόρων στα καύσιμα και σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Καμία αύξηση στην τιμή του νερού, δραστική μείωση των τιμολογίων, καμία διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Έξω κάθε επιχειρηματική δράση από τις ΔΕΥΑ και τους Δήμους.
  • Εφαρμογή κι επέκταση της συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα