Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

23 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός της ΔΕΥΑ Τριφυλίας


Στα 23.186.416,95 ευρώ ανέρχεται ο οικονομικός προϋπολογισμός για τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Τριφυλίας, ο οποίος ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό Συμβούλιο.
Όπως και στο τεχνικό πρόγραμμα, το μεγαλύτερο μέρος του αφορά το έργο του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων, που ξεπερνά τα 15 εκ. ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΤ προς τους προμηθευτές είναι 3.657.246,56 ευρώ.
Στην εισήγησή της η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της ΔΕΥΑΤ δρ. Ιωάννα-Νεκταρία Γεωργουσοπούλου επεσήμανε: 
«Ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2024 αναφέρεται στο χρονικό διάστημα από την ημέρα εγκρίσεώς του έως την 31η Δεκεμβρίου έτους 2024 και ενσωματώνει το τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2024. Είναι εναρμονισμένος στους επί μέρους αντικειμενικούς στόχους της επιχείρησης, ενώ οι στόχοι που θέτει είναι ρεαλιστικοί και υλοποιήσιμοι, κάτω από τιςυφιστάμενες συνθήκες λειτουργίας αυτής. 
Η κατάρτισή του έγινε λαμβάνοντας υπόψη: 
Την υπάρχουσα οργανωτική διάρθρωση και λογιστική οργάνωση της επιχείρησης. 
Τη στενή συνεργασία των στελεχών αυτής. 
Τη ρεαλιστική εκτίμηση των παραγωγικών δυνατοτήτων αυτής, με σημείο αναφοράς το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό και τον υπάρχοντα εξοπλισμό».
Σχετικά με τους στόχους του προϋπολογισμού τόνισε: 
«Στόχοι του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2024 είναι: Η βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στους καταναλωτές με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και την ελαχιστοποίηση του χρόνου εξυπηρέτησής τους. Η εξοικονόμηση ενέργειας και η περιστολή των λειτουργικών δαπανών. Η συνέχιση του επενδυτικού έργου της ΔΕΥΑΤ στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Τριφυλίας, με στόχο την πραγμάτωση έργων ύδρευσης και αποχέτευσης στο σύνολο του δήμου. Η σωστή συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών ύδρευσης - αποχέτευσης. Η κάλυψη της ιδίας συμμετοχής της επιχείρησης για τις επενδύσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει στο οικονομικό έτος που αναφέρεται ο προϋπολογισμός. Η αναβάθμιση της ποιότητας του παρεχόμενου ύδατος, η εξασφάλιση της ομαλής και αδιάλειπτης υδροδότησης της Τριφυλίας και η προστασία του περιβάλλοντος. Η δημιουργία αποθεματικού κεφαλαίου.
Ως εκ τούτου, βασικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί είναι η ενίσχυση της εισπραξιμότητας και η περιστολή των λειτουργικών δαπανών μέσω π.χ. αναβάθμισης Η/Μ εξοπλισμού
των αντλιοστασίων και καλύτερης συντήρησης αυτών, ρύθμιση επί των οφειλών κ.λπ.». Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα