Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Κυριακή της Ορθοδοξίας: Στη Μονή Πετράκη για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ο εορτασμόςΓια πρώτη φορά μετά από δεκαετίες


Φέτος, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αποφάσισε ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας -της πρώτης Κυριακής των Νηστειών, με τη Χριστιανοσύνη να τιμά την αναστήλωση των εικόνων από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα, που σηματοδότησε το τέλος της Εικονομαχίας- να μην πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη Αθηνών, αλλά στη Μονή Πετράκη, στον απόηχο της ψήφισης του Νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.
«Η εικόνα όπως πιστεύουμε στην Ορθόδοξη εκκλησία, είναι γεμάτη από την χάρη του Θεού, γιατί εικονίζει πρόσωπα ιερά. Η σημερινή εορτή, η Κυριακή της Ορθοδοξίας, να μας υπενθυμίζει πάντοτε, ότι φέρομε μέσα μας την εικόνα του Θεού του αοράτου» ακούστηκε από άμβωνος, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Εορτασμός χωρίς την ΠτΔ και εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας
Μετά από απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η «Κυριακή της Ορθοδοξίας» φέτος εορτάζεται χωρίς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, στην Μονή Πετράκη, αντί της Μητρόπολης Αθηνών, σπάζοντας την παράδοση δεκαετιών. Αν και δεν αναφέρθηκε ρητά από την Ιεραρχία… – η επιλογή της Μονής Πετράκη, η οποία δεν υπόκειται σε πρωτόκολλο -, θεωρείται ότι έγινε έπειτα από την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έφτασε νωρίς το πρωί στην Μονή Πετράκη, για την Συνοδική Θεία Λειτουργία, στο Καθολικό της Μονής.
Στις 10.30 ολοκληρώθηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, παρουσία πλήθους πιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα