Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Επιβάλλεται να διενεργηθεί αντισεισμικός έλεγχος στα Σχολεία του Δήμου Τριφυλίας, σε γέφυρες και άλλα κτίρια


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΓΚΑΝΟΥ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Την ανάγκη διενέργειας αντισεισμικού ελέγχου στα σχολικά κτίρια του Δήμου Τριφυλίας, υπογράμμισε η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κατερίνα Τσιγκάνου, κάνοντας σχετική ερώτηση-παρέμβαση στη Λογοδοσία της δημοτικής αρχής, η οποία πραγματοποιήθηκε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιπλέον υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει αντισεισμικός έλεγχος σε γέφυρες του Δήμου, όπως της Εθνικής Οδού στο Καλόνερο και στην έξοδο για το Σιδηρόκαστρο, αλλά και σε άλλα κτίρια που μπορεί να μην είναι του Δήμου αλλά συναθροίζεται κοινό σε αυτά…
Πιο συγκεκριμένα η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κατερίνα Τσιγκάνου, ανέφερε: “Στο 1ο Συμβούλιο Λογοδοσίας βάλαμε το θέμα των ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΩΝ ελέγχων σε όλα τα σχολικά κτίρια και στα δημόσια κτίρια του Δήμου μας.


Ο έλεγχος αυτός είναι απαραίτητος για να γνωρίζουμε αν τα κτίρια του Δήμου μας είναι ασφαλή και ποια από αυτά χρειάζονται περαιτέρω έλεγχο και μελέτη στατικής επάρκειας, που θα μας δείξει τι επισκευές χρειάζονται. Ο έλεγχος αυτός δεν έχει γίνει!
Ο ισχυρισμός του αρμόδιου αντιδημάρχου ότι έχουν ανατεθεί μελέτες νομιμοποιησεων και στατικής επάρκειας αφορά τα αυθαίρετα τμήματα των κτιρίων. Υπάρχουν κτίρια - που μπορεί να μην έχουν αυθαίρετα τμήματα -που οι χρήστες τους έχουν δηλώσει ότι βλέπουν ρωγμές και βλάβες και φθορές στους τοίχους και στις κολόνες. Σε αυτά τα κτίρια πρέπει κατά προτεραιότητα να γίνει τουλάχιστον ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος. Παράδειγμα: Αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος στην Κυπαρισσία, παιδικός σταθμός Φιλιατρών, Γυμνάσιο Γαργαλιάνων, Γυμνάσιο Κυπαρισσίας κ.ά
Επίσης κτίρια στην Τριφυλία που μπορεί να μην είναι τυπικά στην ιδιοκτησία του Δήμου αλλά πρέπει να επιληφθεί ο δήμος και να συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς για την αντισεισμική προστασία τους, παράδειγμα το κτίριο του εργατικού κέντρου Κυπαρισσίας.
Επίσης οι γέφυρες στην Εθνική οδό, στο Καλό Νερό και στη στάση Σιδηροκάστρου. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι κομμάτια μπετόν ξεκολλάνε και πέφτουνε λόγω φθοράς.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση η ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ είναι η πρώτη προτεραιότητα που πρέπει να έχει ο δήμος, μιας και ο σεισμός είναι ένα φαινόμενο που δεν προειδοποιεί και οι συνέπειες του μπορεί να είναι ανυπολόγιστα καταστροφικές. Δεν θα θρηνήσουμε άλλα Τέμπη! Όχι άλλες "Εξεταστικές Επιτροπές"! Απαίτησή μας είναι να γνωρίζουμε πόσα και ποια σχολικά και δημοτικά κτίρια έχουν ελεγχθεί; Πόσα και ποια από αυτά είναι ασφαλή; Ποια είναι υπό έλεγχο και ακόμα δεν έχουμε αποτελέσματα;”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα