Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Αποκαλύψεις-σοκ για τον βιασμό 12χρονης από ιερέα - Είχε μιλήσει στη μητέρα της και δεν την πίστευε

Σοκ προκαλούν όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την καταγγελλόμενη υπόθεση βιασμού ενός 12χρονου κοριτσιού από ιερέα σε χωριό του δήμου ανατολικής Μάνης.
Μέσα από την ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού, αποκαλύπτεται ότι η 12χρονη φέρεται πως είχε μιλήσει στη μητέρα του για τη φρίκη που είχε βιώσει όμως εκείνη δεν την πίστευε.
«Τον Απρίλιο του 2018 η μικρή εμπιστεύτηκε το γεγονός σε άνθρωπο του Οργανισμού και μετά από προτροπή του τελευταίου άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες. Το παιδί μαζί με ανθρώπους του Οργανισμού μετέβη στον Εισαγγελέα ανηλίκων όπου κατέθεσε με την πλαισίωση από πραγματογνώμονα.
Καθ’όλη την διάρκεια της προετοιμασίας και της κατάθεσης του Παιδιού, βασικό μέλημα του Οργανισμού ήταν η διασφάλιση της προστασίας της μικρής και η απομάκρυνση από τον ιερέα. Σε αυτήν την προσπάθεια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και οι άνθρωποι που βρίσκονταν συνεχώς δίπλα στην 12χρονη αντιμετώπιζαν τις απειλές του ιερέα έως του σημείου της επίσκεψης του μαζί με δικηγόρο σε χώρο μας για την αποτροπή των

ενεργειών μας. Επιπροσθέτως και η μητέρα του Παιδιού προέβει σε προπηλακισμούς εις βάρος των ανθρώπων του Οργανισμού. Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί εργαζόμενος του Οργανισμού μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Χαμόγελο του Παιδιού.
«Σε συνέχεια των παραπάνω κληθήκαμε από τον εισαγγελέα που τελικά αποφάσισε ότι η 12χρονη δεν θα έχει επαφή με τον ιερέα. Όταν ολοκληρώθηκε η κατάθεση η 12χρονη ο εισαγγελέας αποφάσισε να έχει επαφή μόνο με τη μητέρα της παρουσία κοινωνικού λειτουργού από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ωστόσο δεν υπήρχε κάποια απόφαση για τον τότε φερόμενο ως δράστη ιερέα.
Πριν από λίγες ημέρες και αφού η μητέρα της 12χρονης κατάλαβε πως της έλεγε την αλήθεια προχώρησε σε κατάθεση. Ο ιερέας συνελήφθη και κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση» προσθέτει το Χαμόγελο του Παιδιού, υπό τη φροντίδα του οποίου βρίσκεται πλέον η 12χρονη.
«Τα παραπάνω δεν θα χρειαζόντουσαν να ειπωθούν αν δεν ήταν μία ιστορία που μας φέρνει σε αμηχανία κι απόγνωση διότι ακόμα και σήμερα αναρωτιόμαστε:
Ως πότε ένα Παιδί θα βρίσκει το θάρρος να μιλήσει για την φρίκη που περνάει αλλά κανείς δεν θα το πιστεύει.
Ως πότε ένα Παιδί θα πρέπει να ταλαιπωρείται με αμέτρητες καταθέσεις σε αφιλόξενα για Παιδιά δικαστήρια βιώνοντας ξανά και ξανά την Κακοποίηση. Ως πότε ένα Παιδί θα βιώνει κακοποίηση και μια ολόκληρη τοπική κοινωνία θα σωπαίνει» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα