Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Ολοκληρώνεται η μελέτη για το Μιναγιώτικο φράγμα - Προχωρά το δίκτυο στο Φιλιατρινό

Οι μελέτες για το Μιναγιώτικο φράγμα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Μαρτίου ενώ η μελέτη για το αρδευτικό δίκτυο του Φιλιατρινού φράγματος ολοκληρώνεται σύντομα.
Αυτό δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος μιλώντας για τα μεγάλα αρδευτικά έργα της Μεσσηνίας.
Για το Μιναγιώτικο φράγμα ο κ. Αναστασόπουλος είπε ότι "ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι γεωλογικές, γεωτεχνικές και ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες καθώς και οι υδραυλικές του φράγματος αλλά και των δικτύων και έχει εκδοθεί η έγκριση περιβαλλοντικών όρων (Απρίλιος 2019), θα πρέπει να συμπληρωθούν οι οριστικές μελέτες με τις παρατηρήσεις της περιβαλλοντικής απόφασης και να εκδοθούν τα τεύχη δημοπράτησης. Το έργο, προϋπολογισμού 65 εκ. ευρώ, θα καλύψει την περιοχή της Πυλίας, περιοχή που πλήττεται από ανομβρία και θα υποστηρίξει δυναμικά την αγροτική παραγωγή. Αναμένουμε ότι στα μέσα του 2020 θα είμαστε έτοιμοι για ένταξη και δημοπράτηση του έργου".
Για το Φιλιατρινό φράγμα ο κ. Αναστασόπουλος είπε: "Σχετικά με την κατασκευή των

δικτύων άρδευσης, αυτά είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του υπουργείου. Απομένει η πλήρης ωρίμανση της μελέτης του έργου με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθούν και οι απαλλοτριώσεις".   eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα