Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

«Γκάφες» Λεβεντάκη και αρχή άνδρα δείκνυσι

Δημόσια συγγνώμη από Πανουσιοπούλου και επιστολή διαμαρτυρίας της ανιψιάς του
Αντιδράσεις προκαλεί το ύφος και ο τρόπος διοίκησης του νεοεκλεγέντος δημάρχου κ. Λεβεντάκη στο Δήμο Τριφυλίας. Με επιστολή της, λοιπόν, προς το Δήμο Τριφυλίας, η ανηψιά του Ευανθία Δ. Λεβεντάκη, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέρει ότι χρησιμοποίησε κατά τρόπο συκοφαντικό το όνομά της στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 9 Οκτωβρίου, προκειμένου να εξυπηρετήσει πολιτικές του αντιπαραθέσεις, όπως αναφέρει, με την αντιπολίτευση και τον καλεί να ανακαλέσει ενώπιον όλων τους ισχυρισμούς του στο όνομά της και να σεβαστεί το θεσμικό του ρόλο.
Πλην τούτου, ο κ. Λεβεντάκης εξαναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τη Μαρία Πανουσιοπούλου για όσα τις «καταλόγιζε» με την ιδιότητά της ως μέλος της ΔΕΥΑΤ για την οικονομική διαχείριση της επιχείρησης…
Δημόσια συγγνώμη Λεβεντάκη σε Πανουσιοπούλου
Συγγνώμη ζήτησε δημόσια στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης από τη Μαρία Πανουσιοπούλου για όσα – από προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά – τις «καταλόγιζε» με την ιδιότητά της ως μέλος της ΔΕΥΑΤ (την προηγούμενη

δημοτική περίοδο) για την οικονομική διαχείριση και οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης.
Από την προεκλογική περίοδο ο κ. Λεβεντάκης αναφερόταν στη ΔΕΥΑΤ βάλλοντας και στοχοποιώντας και με το ονοματεπώνυμό τους δημοτικούς συμβούλους που ήταν μέλη στο Διοικητικό της Συμβούλιο την προηγούμενη δημοτική περίοδο και οι οποίοι ήταν υποψήφιοι με διάφορους συνδυασμούς, μεταξύ των οποίων η Μαρία Πανουσιοπούλου και ο Γιάννης Αδρακτάς με το συνδυασμό της Χάιδως Παναγιωτοπούλου.
Μετεκλογικά, με τη θεσμική ιδιότητα του δημάρχου πλέον, ο κ. Λεβεντάκης συνέχισε να εξαπολύει σφοδρή επίθεση, δημόσια και από μικροφώνου κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με καταγγελίες και αιωρούμενες «κατηγορίες» για τη ΔΕΥΑΤ και εκατομμύρια ευρώ. Τίποτα, ωστόσο, δεν έμενε αναπάντητο από την κα Πανουσιοπούλου, η οποία «απαντούσε» παραθέτοντας στοιχεία και ουσιαστικά καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς του δημάρχου, αλλά ο κ. Λεβεντάκης επέμενε να επαναλαμβάνει τους ίδιους ισχυρισμούς.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στις 9 Οκτωβρίου ο δήμαρχος, προ ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε πολλάκις και με ιδιαίτερη ένταση στη ΔΕΥΑΤ και τα οικονομικά της στοιχεία, «στοχοποιώντας» και αναφέροντας ονομαστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της προηγούμενης δημοτικής περιόδου και μέλη της επιτροπής για την απογραφή των παγίων της ΔΕΥΑΤ (σ.σ. αν το κατάλαβε καλά ο γράφων με όσα συνέβαιναν στην αίθουσα), αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης περιόδου για το πολιτιστικό τέλος που εισπράττει η ΔΕΥΑΤ για λογαριασμό του Δήμου Τριφυλίας και το οποίο όφειλε και οφείλει να αποδίδει στο Δήμο.
«Να μας απαντήσει ο κ. πρώην δήμαρχος με ποιο δικαίωμα και ποιος νόμος τού έδωσε το δικαίωμα το πολιτιστικό τέλος του Δήμου, με απόφαση δική του και του συμβουλίου του, να το μεταφέρει στη ΔΕΥΑΤ; Και να χρωστάει σήμερα η ΔΕΥΑΤ στο Δήμο 2 εκατομμύρια…», είπε ο κ. Λεβεντάκης, συμπληρώνοντας ότι «έχει πάει στον Εισαγγελέα».
Για τα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΥΑΤ, είπε για 1.800.000 ευρώ που «αφορά στον κ. Κατσίβελα Παναγιώτη, Αδρακτά Ιωάννη, Κατσούλα Ιωάννη, Γυφτάκη Παναγιώτη, Σαρμαντζή Δημήτριο, Μπουγά Ανδρέα...» και ανέφερε ότι έχει χαρτί υπογεγραμμένο για έλλειψη μετρητών ταμείου στη ΔΕΥΑΤ ποσού 60.000 ευρώ. Άμεσα αντέδρασαν ο Παναγιώτης Κατσίβελας, η Μαρία Πανουσιοπούλου και ο Γιάννης Αδρακτάς, με τον πρώτο να αναφέρει ότι το Π.Τ. εισπράττεται ήδη από την εποχή της ΔΕΥΑΚΥ για να αποδίδεται στο Δήμο και έχει γίνει ρύθμιση για την οφειλή της ΔΕΥΑΤ προς το Δήμο για τα χρήματα του Π.Τ. που είναι χρήματα του Δήμου. Πανουσιοπούλου και Αδρακτάς αναφέρθηκαν στα ποσά που είχε πει ο κ. Λεβεντάκης, δίδοντας απαντήσεις με διευκρινίσεις, τονίζοντας πως πρέπει να γίνει συζήτηση στο Σώμα για αυτά και δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να λέει ονόματα και ποσά ο κ. Λεβεντάκης χωρίς να εξηγεί τι αφορούν, για να καταλάβει ο κόσμος περί τίνος πρόκειται. Έπειτα από «κόντρα» του δημάρχου με την κα Πανουσιοπούλου αλλά και παρέμβαση του κ. Αδρακτά, ο κ. Λεβεντάκης συμφώνησε να έρθει αυτό ως θέμα συζήτησης στο συμβούλιο, για να πουν όλοι τις απόψεις τους παρουσιάζοντας τα στοιχεία που έχουν, γιατι δεν μπορεί να αιωρούνται διάφορα στην κοινωνία.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, ο κ. Λεβεντάκης ζήτησε δημόσια συγγνώμη από την κα Πανουσιοπούλου για τα στοιχεία που είπε σε προηγούμενη συνεδρίαση, σημειώνοντας ότι αυτά τον είχαν πληροφορήσει, αλλά είδε ο ίδιος τα στοιχεία και είναι έτσι όπως τα έλεγε η κα Πανουσιοπούλου!
Η απουσία της κας Πανουσιοπούλου (σ.σ. η οποία θυμίζεται έχει εκλεγεί δημοτική σύμβουλος με την παράταξη της κας Παναγιωτοπούλου που συνεργάζεται με το δήμαρχο ως αντιδήμαρχος) από τις τελευταίες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ, δε θεωρείται ότι λειτούργησε «πιεστικά» στο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο δήμαρχος, ούτε και ότι παρενέβη η κα Παναγιωτοπούλου στο δήμαρχο για τη συγγνώμη. Συζήτηση, πάντως, με θέμα τη ΔΕΥΑΤ και αναλυτικά για τη διοίκηση και την οικονομική διαχείριση της προηγούμενης δημοτικής περιόδου, δεν έχει γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρότι υπάρχει σχετική δέσμευση του δημάρχου από προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος έπειτα από «κόντρα» του με την κα Πανουσιοπούλου και το Γιάννη Αδρακτά, ύστερα από την οποία οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.
Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Δήμο Τριφυλίας όπως νομίμως εκπροσωπείται
Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 09/10/2019, εν μέσω μίας πολιτικής αντιδικίας μεταξύ του δημάρχου και του επικεφαλής της παράταξης «Τριφυλία Συνεχίζουμε», ο κ.κ. δήμαρχος αναφέρθηκε πολλάκις στο όνομά μου κατά τρόπο συκοφαντικό, προκειμένου να εξυπηρετήσει πολιτικές του αντιπαραθέσεις με την αντιπολίτευση. Η εν λόγω δε συνεδρίαση του Δ.Σ Δήμου Τριφυλίας αναπαράχθηκε από πληθώρα μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τοπικά ειδησεογραφικά sites του Ν. Μεσσηνίας.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του βίντεο που αναπαράγουν τα περισσότερα από τα παραπάνω μέσα, ακούγεται ο δήμαρχος κ. Γ. Λεβεντάκης επανειλημμένως, απευθυνόμενος στον επικεφαλής της παράταξης «Τριφυλία Συνεχίζουμε» κ. Π. Κατσίβελα, ότι ζητήθηκαν από τον τελευταίο περιουσιακά/φορολογικά του στοιχεία. Επί λέξει δε ο κ.κ. δήμαρχος απευθυνόμενος στον κ Κατσίβελα ισχυρίζεται ότι «Ζήτησες μέχρι τα περιουσιακά μου στοιχεία από την ανιψιά μου, του Σάκη Λεβεντάκη του ξάδερφού μου την κόρη», φωτογραφίζοντας ευθέως την υπογράφουσα την παρούσα επιστολή.
Στη συνέχεια, δε, συνεχίζει ισχυριζόμενος ενώπιον σύσσωμου του Δ.Σ. και παρουσία πολιτών ότι έχει στα χέρια του ανώνυμο φάκελο με στοιχεία που αποδεικνύουν τα λεγόμενά του.
Δεδομένου ότι ο κ.κ. δήμαρχος στην ανωτέρω συνεδρίαση ισχυρίστηκε ενώπιον τρίτων ψευδή γεγονότα αφορώντα το πρόσωπό μου, με σκοπό να πλήξει ευθέως την τιμή και την υπόληψή μου, τον ΚΑΛΩ ενώπιον όλων να ανακαλέσει το σύνολο των ισχυρισμών του στο όνομά μου και να σεβαστεί το θεσμικό του ρόλο.
Επιπλέον καλώ το Δήμο Τριφυλίας:
Να προχωρήσει σε διαγραφή των όποιων προσωπικών μου δεδομένων έχουν από τη στιγμή που δεν έχουν τη συγκατάθεσή μου με βάση το γενικό κανονισμό Προστασίας Δεδομένων και το ν. 4624/2019.
Να μου αποδώσει το σύνολο των Πρακτικών, της από 09/10/2019 συνεδρίασης του Δ.Σ. και το βιντεοσκοπημένο υλικό.
Σας δηλώνω δε ΡΗΤΑ ότι:
Δεν αποδέχομαι και απαγορεύω σε οποιονδήποτε εκπρόσωπο του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου να κάνει οποιαδήποτε αναφορά, μομφή ή χαρακτηρισμό που παραπέμπει στο πρόσωπό μου ή σε κάποια από τις επαγγελματικές μου ιδιότητες.
Είμαι βέβαιη ότι ο Δήμος Τριφυλίας θα επιληφθεί άμεσα του θέματος, έτσι ώστε να επανορθώσει και να αποκαταστήσει τη ζημία που προκαλεί στο πρόσωπό μου.
Παρακαλώ η παρούσα επιστολή μου όπως διαβαστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου σας,
Επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός μου έναντι όποιου παραβεί την επιθυμία μου αυτή.
Με εκτίμηση,
Ευανθία Δ. Λεβεντάκη
Διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια υπουργείου
Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

*Η επιστολή παραλήφθηκε με το υπ' αριθμόν 16756/21-10-2019 πρωτόκολλο από το Δήμο Τριφυλίας συνοδευόμενη από ξεχωριστή αίτησή μου με την οποία ζήτησα να διαβαστεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Τόσο η επιστολή όσο και η αίτηση φέρουν την υπογραφή μου βεβαιωμένη από ΚΕΠ Αθηνών. tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα