Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

«Εμβρόντητη» η κοινωνία της Τριφυλίας από αναφορές Λεβεντάκη για την Costa Navarino

«Εμβρόντητη» έχει μείνει η κοινωνία της Τριφυλίας από όσα ανέφερε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, για την Costa Navarino, ότι δηλαδή πληρώνει δημοτικά τέλη μόνο για 6 μήνες και ότι τα δηλωθέντα τετραγωνικά της επιχείρησης δεν είναι πραγματικά.
Όπως έχουμε αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ, οργισμένος εμφανίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, ο δήμαρχος, Γιώργος Λεβεντάκης, εξαιτίας του γεγονότος ότι στην ημερίδα του Επιμελητήριου με θεματικό τίτλο «Η επίδραση των επενδύσεων στις τοπικές κοινωνίες- Το παράδειγμα της Costa Navarino» δεν αναφέρθηκε καθόλου και από κανέναν η Τριφυλία, καίτοι, όπως είπε, το 80% των εγκαταστάσεων που λειτουργούν είναι στην Τριφυλία, ο Δήμος Τριφυλίας παίρνει τα σκουπίδια, αλλά η Costa Navarino πληρώνει τέλη μόνο για τους έξι μήνες, κι αυτό, τόνισε, θα αλλάξει και θα πληρώνει στο Δήμο και για τους δώδεκα μήνες.
Ο κ. Λεβεντάκης ανέφερε: «Και δεν φοβάμαι κανέναν. Για τα σκουπίδια πληρώνει το

Costa Navarino έξι μήνες. Δε θα πληρώνει από δω και πέρα έξι, θα πληρώσει τους δώδεκα. Και θα κάνουμε και καταμέτρηση των κτηρίων. Απ’ την αρχή. Έχω πολλά στο κεφάλι μου να κάνω. Αυτά είναι μια άλλη ιστορία που θα τα δείτε στην πορεία. Γιατί τα τετραγωνικά – και δε φοβάμαι κανέναν – τα τετραγωνικά που έχουν δηλωθεί δεν είναι τα πραγματικά. Έχουμε διαφορές ενάμιση εκατομμύριο. Συμφωνείτε κα Πανουσιοπούλου; Ότι τα τετραγωνικά δεν είναι σωστά; Γιατί πληρώνει έξι μήνες σκουπίδια το Costa Navarino;» και απαντά η Μαρία Πανουσιοπούλου ότι «έχει δηλωθεί ως εποχιακή επιχείρηση» και ο κ. Λεβεντάκης ανέφερε: «Εποχιακή; Δουλεύει όλο το χρόνο, κυρία. Θα το βρούμε αν είναι εποχιακή. Αλλά εμένα με νοιάζει η Τριφυλία κι όχι το Costa Navarino», με την κα Πανουσιοπούλου να λέει ότι «τότε είχε δηλωθεί εποχιακή» και τον κ. Λεβεντάκη να ανταπαντά ότι «τους άλλους έξι μήνες τι τους κάνει;»…
Ο κ. Μπακούρος είπε ότι, «αν κάνατε παρέμβαση, πολύ καλά κάνατε…» και ο κ. Λεβεντάκης απάντησε πως, «Όχι, θέλω να πω ότι όλα τα ’χω υπόψη μου, κ. Μπακούρο και ασχολούμαι με όλα. Δεν κάνω τον πονηρό, αλλά ό,τι μας θίγει και μας πειράζει, απ’ όποιον κι αν προέρχεται, όσο και ψηλά να είναι κι από μένα κι οποιονδήποτε, προέχει το συμφέρον του δήμου». Είναι ποτέ δυνατόν ο κολοσσός της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., η μεγαλύτερη επένδυση και δη τουριστική που έχει γίνει πότε στην περιοχή και ευρύτερα, που έβαλε την περιοχή στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, την ανέδειξε σε τουριστικό προορισμό και δίνει δουλειά σε εκατοντάδες Τριφύλιους και Μεσσήνιους, όπως επίσης και σε μια σειρά προμηθευτών της και παραγωγών της περιοχής, να μην πληρώνει δημοτικά τέλη σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία; Είναι ποτέ δυνατόν να μην έχουν δηλωθεί τα πραγματικά τετραγωνικά; Σημειώνεται ότι, μόνο για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού στη θέση ΡΙΚΙΑ της Δ.Ε. Γαργαλιάνων, για την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών σύμφωνα με το νόμο, για τα έτη 2018 και 2019, η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. έχει υπογράψει σύμβαση με το δήμο Τριφυλίας ποσού 115.246,24 ευρώ (7.202,89τ.μ Χ 8,00 ευρώ Χ 2 έτη) για ολόκληρη τη διάρκεια της σύμβασης πλέον χαρτοσήμου 3%, ποσού 3.457,39 ευρώ και ΟΓΑ χαρ/μου 20%, ποσού 691,48 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, προφανέστατα ισχύει για την Costa Navarino ό,τι ισχύει, σύμφωνα με το νόμο, για όλες τις επιχειρήσεις και τα δημοτικά τέλη χρεώνονται ανάλογα με τα τετραγωνικά, τα οποία τετραγωνικά υπάρχουν και αναφέρονται στις οικοδομικές και λοιπές άδειες των πάσης φύσεως επιχειρήσεων. Φαντάζει αδιανόητο να μην έχουν δηλωθεί τα πραγματικά τετραγωνικά, τα οποία, όπως προαναφέρθηκε, υπάρχουν στις οικοδομικές και λοιπές άδειες των επιχειρήσεων.
Όσο για το χαρακτηρισμό της επιχείρησης ως εποχιακής, αυτός, όπως είναι γνωστό σε όλους, έγινε το 2012 με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας, στην οποία αναφέρονται τα ακριβή χρονικά διαστήματα λειτουργίας των μονάδων της Costa Navarino.
Του Ηλία Γιαννόπουλου  tharros

1 σχόλιο:

  1. Να το κλείσει τελείως.Για αυτό τον ψηφίσαμε.Θα δουλέψουν οι εργαζόμενοι στα καράβια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα