Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιοι δεν είδαν την προκαταβολή για τις αγροτικές επιδοτήσεις 2019

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωθήκαν οι αγροτικές επιδοτήσεις 2019 χτες Πέμπτη 24 Οκτωβρίου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις επτά περιπτώσεις αγροτών που δεν θα πάρουν το τσεκ των αγροτικών επιδοτήσεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) το 2019 υπέβαλλαν 646.141 παραγωγοί, εκ των οποίων δικαιούχοι βασικής ενίσχυσης είναι 591.007.
Κατά τον διασταυρωτικό μηχανογραφικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε για τη χορήγηση της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2019, εντοπίστηκαν ευρήματα που επηρέασαν μερικά ή ολικά την πληρωμή των δικαιούχων. Τα ειδικά αυτά ευρήματα αφορούν κυρίως σε:
1. Γεωργούς (49.841) με δικαιούμενο ποσό βασικής ενίσχυσης μικρότερο των 250 ευρώ. Εφόσον μετά τον υπολογισμό των επόμενων πληρωμών, το συνολικό ποσό τους είναι μεγαλύτερο των 250 ευρώ, θα πληρωθούν στην εκκαθάριση.
2. Γεωργούς (44) που δεν πληρούν το κριτήριο του ενεργού γεωργού σύμφωνα με το

άρθρο 9, του Καν (ΕΕ) 1307/2013. Για τον έλεγχο του κριτηρίου των παραγωγών αυτών χρησιμοποιούνται τόσο τα δικαιούμενα ποσά των άμεσων ενισχύσεων έτους αιτήσεων 2018, όσο και τα οικονομικά τους στοιχεία του φορολογικού έτους 2018. Ο εν λόγω έλεγχος διενεργείται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) του Υπουργείου Οικονομικών.
3. Γεωργούς (780) για τους οποίους εκκρεμεί το αποτέλεσμα ελέγχου του κριτηρίου του ενεργού γεωργού καθόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκκαθάρισης φορολογίας εισοδήματος από το Υπουργείο Οικονομικών.
4. Γεωργούς (1.657) για τους οποίους εκκρεμεί η ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων (προσκόμιση συμπληρωματικών δικαιολογητικών, σύνθετες περιπτώσεις κληρονομιάς κλπ.). Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων ανήλθε στις 34.484.
5. Γεωργούς (470) που δεν ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού που δήλωσαν στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης με το τραπεζικό ίδρυμα.
6. Γεωργούς (2.933) που κρίθηκαν μη δικαιούχοι μετά από ελέγχους που διενήργησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, λόγω μεγάλης απόκλισης μεταξύ δηλωθέντων και προσδιορισθέντων στοιχείων.
7. Γεωργούς (2.785) με μη τεκμηρίωση ιδιοκτησίας για το σύνολο ή μέρος των αγροτεμαχίων που δηλώθηκαν στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2019 σε σχέση με τα στοιχεία που τηρούνται στην ΑΑΔΕ.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, υποστηρίζει ότι σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, ξεκίνησε άμεσα την επίλυση των εκκρεμοτήτων για τους δικαιούχους των ανωτέρω κατηγοριών 2 και 3 και θα αποσταλεί αρχείο με νεότερη επεξεργασία από το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να χορηγηθεί το δικαιούμενο ποσό σε επόμενη πληρωμή.
Για τις λοιπές κατηγορίες, επισημαίνεται ότι, το σύστημα για την υποβολή διοικητικών πράξεων για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2019 θα ανοίξει στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Εξατομικευμένες περιπτώσεις παραγωγών που παρουσίασαν ευρήματα κατά τον διασταυρωτικό μηχανογραφικό έλεγχο, με επίπτωση στο δικαιούμενο ποσό της βασικής ενίσχυσης, θα εξεταστούν επίσης, από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά από την έκδοση σχετικών οδηγιών, εφόσον κριθεί αναγκαίο. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα