Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Λεβεντάκης για Costa Navarino: «Θα πληρώνει και τους δώδεκα μήνες» δημοτικά τέλη

Οργισμένος εμφανίστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ο δήμαρχος, Γιώργος Λεβεντάκης, εξαιτίας του γεγονότος ότι στην ημερίδα του Επιμελητήριου με θεματικό τίτλο ««Η επίδραση των επενδύσεων στις τοπικές κοινωνίες- Το παράδειγμα της Costa Navarino» δεν αναφέρθηκε καθόλου και από κανέναν η Τριφυλία, καίτοι, όπως είπε, το 80% των εγκαταστάσεων που λειτουργούν είναι στην Τριφυλία, ο Δήμος Τριφυλίας παίρνει τα σκουπίδια, αλλά η Costa Navarino πληρώνει τέλη μόνο για τους έξι μήνες, κι αυτό, τόνισε, θα αλλάξει και θα πληρώνει στο Δήμο και για τους δώδεκα μήνες.
Το θέμα ότι η Τριφυλία δεν αναφέρθηκε από κανέναν στην ημερίδα έθεσε ο Σωτήρης Μπακούρος, λέγοντας: «Στην ημερίδα του Επιμελητηρίου της Καλαμάτας δεν αναφέρθηκε η λέξη, η λέξη “Τριφυλία” από κανέναν ομιλητή… […] Έπρεπε με τσαμπουκά να τονιστεί η Τριφυλία».
Παρεμβαίνοντας ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, ανέφερε: «Παραλίγο να τους καβαλήσω, ν’ ανέβω πάνω, καταλαβαίνεις; Να, ρώτησε την κα Παναγιωτοπούλου. Σεβάστηκα τον πρωθυπουργό και το θεσμό. Διαφορετικά θ’ ανέβαινα επάνω και θα τους έπαιρνε ο δι@ολος. Του Αχιλλέα του Κωνσταντακόπουλου του τα ’πα. Και του είπα “Αχιλλέα, με συγχωρείς πάρα πολύ. Έχουμε το 80% του Costa Navarino, είναι λάθος αυτό

που κάνετε…”. Έφυγα, έφυγα…».
Ο κ. Μπακούρος συνέχισε λέγοντας ότι, «εμείς παίρνουμε τα σκουπίδια και αναφέρθηκε η Πυλία» και ο κ. Λεβεντάκης επεσήμανε: «Και δεν φοβάμαι κανέναν. Έξι μήνες. Τα σκουπίδια πληρώνουν το Costa Navarino έξι μήνες. Δε θα πληρώνει από δω και πέρα έξι. Θα… (σ.σ. ακατάληπτη ομιλία) και τους δώδεκα. Και θα πάμε να κάνουμε και καταμέτρηση των κτιρίων. Απ’ την αρχή. Έχω πολλά στο κεφάλι μου να κάνω. Θα κάνω καταμέτρηση κτιρίων. Αυτά είναι μια άλλη ιστορία που θα τα δείτε στην πορεία. Γιατί τα τετραγωνικά – και δε φοβάμαι κανένανε – τα τετραγωνικά που έχουν δηλωθεί δεν είναι τα πραγματικά. Έχουμε διαφορές ενάμιση εκατομμύριο. Συμφωνείτε κα Πανουσιοπούλου ότι τα τετραγωνικά δεν είναι σωστά; Γιατι πληρώνει έξι μήνες σκουπίδια το Costa Navarino;» και απαντά η Μαρία Πανουσιοπούλου ότι «έχει δηλωθεί ως εποχιακή επιχείρηση» και ο κ. Λεβεντάκης ανέφερε: «Εποχιακή; Δουλεύει όλο το χρόνο, κυρία. Θα το βρούμε αν είναι εποχιακή. Αλλά εμένα με νοιάζει η Τριφυλία κι όχι το Costa Navarino», με την κα Πανουσιοπούλου να λέει ότι «τότε είχε δηλωθεί εποχιακή» και τον κ. Λεβεντάκη να λέει «τους άλλους έξι μήνες τι τους κάνει;»… Ο κ. Μπακούρος είπε ότι, «αν κάνατε παρέμβαση, πολύ καλά κάνατε…» και ο κ. Λεβεντάκης απάντησε πως, «Όχι, θέλω να πω ότι όλα τα ’χω υπόψη μου, κ. Μπακούρο και ασχολούμαι με όλα. Δεν κάνω τον πονηρό, αλλά ό,τι μας θίγει και μας πειράζει απ’ όποιον κι αν προέρχεται, όσο και ψηλά να είναι κι από μένα κι απ’ τον οποιονδήποτε, προέχει το συμφέρον του δήμου».
Ο κ. Μπακούρος είπε ότι δεν άκουσε τίποτα για το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα, ούτε από το Νίκα, ούτε από το Μητσοτάκη, ούτε από κανέναν, με την αντιδήμαρχο, Χάιδω Παναγιωτοπούλου να λέει «έχετε δίκιο» και τον κ. Λεβεντάκη να παρεμβαίνει αναφέροντας πως, «αμέσως πήρα τηλέφωνο και τον Ξυγκώρο. Ήτανε χθες εδώ, το έθεσα, το γνωρίζουνε άπαντες. Ήρθε ο Ξυγκώρος εχτές γι’ αυτό το θέμα και του είπα ότι “εγώ δεν ανέβηκα επάνω, δεν έκανα θέμα για να μη πουν γραφικό…”. Κι έπιασα και τον Αχιλλέα που με κάλεσε να πάω και κάτω, τι να πάω; Ρε συ Αχιλλέα, κάτσε, προβάλεις. Η κα Στριμπάκου; Που εμφιαλώνει κάποιο λάδι;», με την κα Παναγιωτοπούλου να λέει «ούτε από πού είναι), την κα Πανουσιοπούλου να της λέει «είπανε Φιλιατρά» και την κα Παναγιωτοπούλου να επιμένει «όχι, δεν το είπανε…».
Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, τόνισε ότι, «καλώς ή κακώς, αυτοί οι άνθρωποι εκεί (σ.σ. δείχνοντας προς τον επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντο Κουκούμη) έχουν δίκιο. Είναι όλα στημένα. Όλα στημένα. Δεν υπολογίζουν ούτε ανθρώπινες ζωές, ούτε υπάρξεις, τίποτα. Ξέρετε (σ.σ. και σηκώνεται όρθιος) όλη η ιστορία προχθές ήτανε η παρουσίαση της επένδυσης του Costa Navarino και καμία Τριφυλία και καμία Μεσσήνη. Σας το λέω εγώ. Τι να κάνω, δεν μπορώ να μη λέω και αλήθειες». Ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, ανέφερε πως, «αν ανατρέξετε στα πρακτικά της απόφασης που πάρθηκε για την Costa Navarino, θα δείτε μόνο το δικό μου όνομα να διαφωνεί μ’ αυτή την απόφαση» και παρεμβαίνοντας ο κ. Λεβεντάκης τους είπε ότι, «είμαστε μαζί. Σου δίνω το λόγο μου ότι θα το επαναφέρω και θα το φτιάξω και θα το δεις. Δεν ήθελα να αναφερθώ . Άκουσε, θα πάει και επιτροπή και θα μετρήσει. Άλλωστε, δεν έχει πρόβλημα ο Αχιλλέας, σιγά μη στεν… ή ο κάθε Αχιλλέας» και σε άλλο σημείο ανέφερε πως, «Το 80% και δεν τους έκανε να φτιάξουνε το δρόμο να πηγαίνουν από δω εκεί. Όχι. Μιλάγανε για Κορώνη, αεροδρόμιο, ιστορίες, Πεταλίδι. Από δω, από δω μας κατουρήσανε». Τέλος, κάτι του είπε εκτός μικροφώνου η κα Παναγιωτοπούλου και ο δήμαρχος της είπε «άσε ρε Χάιδω, τι να πω;»  Του Ηλία Γιαννόπουλου tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα