Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Μείωση του νερού στα ελαιοτριβεία της Τριφυλίας


Επανεξέταση των ποσών που έχουν βεβαιωθεί στα ελαιοτριβεία της Τριφυλίας για τις καταναλώσεις νερού από τη ΔΕΥΑΤ και σημαντική μείωση του τιμολογίου χρέωσης αποφασίστηκαν ομόφωνα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης.
Οπως τονίστηκε, το ζήτημα αυτό έχει απασχολήσει και παλιότερα το συμβούλιο αλλά δεν είχε παρθεί συγκεκριμένη απόφαση και πλέον πρέπει να βρεθεί λύση.
Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Τριφυλίας και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Γιώργος Λεβεντάκης τόνισε πως οι χρεώσεις που γίνονται στα ελαιοτριβεία του δήμου είναι εξοντωτικές σε σχέση με τις χρεώσεις που υπάρχουν σε άλλους ελαιοπαραγωγούς δήμους της Μεσσηνίας, όπως η Καλαμάτα, η Μεσσήνη και η Πύλος. “Πρέπει να δούμε τι χρωστάνε και να καθίσουμε με τους ανθρώπους να βρούμε μια λύση και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των άλλων δήμων στις χρεώσεις. Τα ποσά που έχουν βεβαιωθεί είναι πολύ μεγάλα και πρέπει να τα ξαναδούμε, να βρούμε μια λύση” τόνισε χαρακτηριστικά.
Πάνω σε αυτό υπήρχε ταύτιση απόψεων από όλα τα μέλη του συμβουλίου, με τη Μαρία Πανουσιοπούλου να συμπληρώνει ότι το νερό είναι η κινητήρια δύναμη για τα ελαιοτριβεία και δεν μπορεί να υπάρχουν αυτές οι χρεώσεις.
Μάλιστα όπως αναφέρθηκε, η νέα τιμολογιακή πολιτική που θα φέρει σημαντική ελάφρυνση στους ελαιοτριβείς της περιοχής, θα εφαρμοστεί από αυτή την ελαιοκομική περίοδο.
Κ.Μπ.  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα