Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Snake Heads: Οι Κινέζοι δουλέμποροι που συνδέονται με την τραγωδία στο Έσεξ - Η δράση και τα κέρδη εκατομμυρίων

Οι υποψίες των βρετανικών Αρχών για την τραγωδία με τους 39 Κινέζους μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί εντός του φορτηγού ψυγείου στο Έσεξ, στρέφονται στην κινέζικη μαφία των δουλεμπόρων «Snake Heads».
Οι συμμορίες των Κινέζων δουλεμπόρων ιδρύθηκαν στην ανατολική επαρχία Φουτζιάν της Κίνας. Αναλαμβάνουν τη διακίνηση «σκλάβων» μεταναστών και ιερόδουλων στην Δύση, με αφετήρια την Ασία, κάτι που τους αποφέρει εκατομμύρια δολάρια.
Τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλεύθηκαν την απελπισία των Κινέζων χωρικών που ρισκάρουν τη ζωή τους για να γλιτώσουν από τη φτώχεια και κατάφεραν να εκτοξεύσουν τα κέρδη τους.
Οικογένειες Κινέζων μεταναστών που ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή στη Δύση πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια για το ταξίδι συγγενικών προσώπων στη Βρετανία, ώστε να βρουν δουλειές ως σερβιτόροι ή υπάλληλοι γραφείου.
Όμως, χιλιάδες γυναίκες πέφτουν στα νύχια των «Snake Heads» και καταλήγουν σε οίκους ανοχής ή ινστιτούτα μασάζ αλλά και υπόγεια εργαστήρια επεξεργασίας ινδικής

κάνναβης, χωρίς οι οικογένειες τους να γνωρίζουν την τραγική μοίρα των συγγενών τους.
Η κινέζικη συμμορία Snake Head χρησιμοποιεί κλεμμένα ή πλαστά διαβατήρια και ψεύτικες βίζες, ενώ δωροδοκεί τα κατάλληλα πρόσωπα για τη διακίνηση από χώρα σε χώρα των «σκλάβων» μεταναστών, χωρίς να ενδιαφέρεται στο ελάχιστο για την ασφάλειά τους, με την εμπλοκή μελών τους και σ’ άλλες τραγωδίες.
Τον Ιούνιο του 2000 εντοπίστηκαν τα πτώματα 54 ανδρών και τεσσάρων γυναικών σε ένα ψυγείο κοντέινερ στο Ντόβερ, κρυμμένα πίσω από κούτες με ντομάτες και ψεύτικα ξύλινα πάνελ, με τα θύματα να έχουν επιβιβαστεί σε σφραγισμένο φορτηγό στην Ολλανδία. Όλοι βρήκαν φρικτό θάνατο από ασφυξία, με την έρευνα να δείχνει ότι μέσα στην αγωνία τους χτυπούσαν με τα παπούτσια τους τα τοιχώματα του φορτηγού καθώς τέλειωνε ο αέρας.
Το εύρος της δράσης των Snake Head αποκαλύφθηκε με τη σύλληψη της διαβόητης «μητέρας όλων των Snake Heads», της αποκαλούμενης «αδελφής Πινγκ» στο Χονγκ Κονγκ, το 2000. Η Πινγκ, άφησε την τελευταία της πνοή σε αμερικανική φυλακή πριν από πέντε χρόνια και πιστεύεται ότι ενεπλάκη στη διακίνηση άνω των 200.000 μεταναστών στην ΕΕ, ενώ συνδέθηκε με τους θανάτους των 58 Κινέζων στο φορτηγό-ψυγείο το 2000.
Οι βρετανικές Αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι το δουλεμπόριο ήταν ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς δράσης του υποκόσμου, τομέας που ενισχύθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια με την αυξανόμενη ζήτηση και τα τεράστια κέρδη για τις συμμορίες διακινητών, όπως απέδειξε και η τελευταία τραγωδία στο Έσσεξ.
Οι λεπτομέρειες που φέρνουν... φρίκη - Τουλάχιστον 10 ώρες παγιδευμένοι στο φορτηγό
Οι Κινέζοι, ήταν παγιδευμένοι για τουλάχιστον 10 ώρες μέσα στο κοντέινερ, σύμφωνα με τις βελγικές αρχές.
Φαίνεται ότι οι 39 Κινέζοι ήταν σε θερμοκρασίες -25 βαθμών, σε ένα «κοντέινερ - ψυγείο το οποίο είναι τελείως σφραγισμένο».
Εργαζόμενοι του λιμανιού υποστηρίζουν ότι «ακόμα και αν δεν είχε ενεργοποιηθεί η ψύξη, όποιος ήταν κλεισμένος μέσα στο κοντέινερ για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πέθαινε από ασφυξία. Τα φέρετρα έχουν περισσότερο αέρα από αυτά τα κοντέινερ όταν είναι σφραγισμένα».
Φαίνεται λοιπόν ότι όσοι βρίσκονταν στο φορτηγό, βρήκαν αργό θάνατο.
Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν το ποιοι κρύβονται πίσω από τη μεταφορά των 39 ανθρώπων στη Βρετανία, με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν ότι οι έρευνες επικεντρώνονται σε τρία μέλη συμμορίας με βάση τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει και μια σπείρα στην πόλη Αρμάγκ, που φαίνεται πως έχει επαφές με παραστρατιωτικές ομάδες.
Αξιωματούχος των Αρχών, αναφερόμενος στα φορτηγά ψυγεία που χρησιμοποιούνται για μεταφορές άνθρωπων, τόνισε:
«Ο λόγος που χρησιμοποιούν κοντέινερ-ψυγεία είναι γιατί ο εξοπλισμός με θερμικές κάμερες που ανιχνεύουν ανθρώπινη παρουσία δεν λειτουργεί σε αυτά τα οχήματα. Είναι παγωμένα και δεν μπορείς να καταγράψεις την παρουσία κάποιου μέσα σε ένα τέτοιο κοντέινερ. Οι δουλέμποροι πρέπει να το γνώριζαν αυτό».
Η τραγωδία στο Έσεξ δεν αποτελεί το μοναδικό περιστατικό μεταφοράς Κινέζων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού αντίστοιχες πρακτικές συμβαίνουν κατά κόρον για τη διακίνηση με σκοπό την εκμετάλλευση τους σε οίκους ανοχής, εταιρείες μασάζ και εστιατόρια.
Με πληροφορίες από Daily Mail, Telegraph και Guardian. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα