Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Από τον Μάρτιο του 2020 σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ η εφαρμογή της κάρτας εργαζομένου - Τι αλλάζει στο ωράριο

«Τον Μάρτιο του 2020 η κάρτα των εργαζομένων σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ» ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.
Ανέφερε ότι θα ξεκινήσει πιλοτικά σε δύο περιοχές σύντομα. Με το νέο σύστημα θα απαιτούνται λίγες, απλές και αυτοματοποιημένες κινήσεις για την καταγραφή του ωραρίου του συνόλου των εργαζομένων στη χώρα, αλλά και των μεταβολών στις ώρες εργασίας μέσω της αναβάθμισης του συστήματος. Με αυτό τον τρόπο θα γίνεται αυτοματοποιημένα πλέον και ο έλεγχος από τους επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, οι οποίοι πριν μπουν σε μια επιχείρηση θα έχουν την πλήρη ηλεκτρονική καταγραφή όλων των ωρών απασχόλησης και των μεταβολών τους για το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει καλύτερη διασταύρωση των στοιχείων για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και την επιβολή προστίμων σε διαφορετική περίπτωση.
Στο υπουργείο Εργασίας έχει συσταθεί ήδη επιστημονική ομάδα εργασίας για να μελετήσει τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων και να καταλήξει έως της 15 Νοεμβρίου στις διατάξεις του σχεδίου νόμου και να κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος του ίδιου μήνα. Στόχος του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση είναι η

αναβάθμιση, ο εκσυγχρονισμός και η απλοποίηση των διαδικασιών στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ», προκειμένου να περιοριστεί η γραφειοκρατία, η υποδηλωμένη εργασία και η καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας.
Παράλληλα με τη χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας θα διαπιστώνεται η ώρα εισόδου και εξόδου του εργαζόμενου κατά τη διάρκεια των ελέγχων, ώστε να περιοριστεί η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία αλλά και να καταγράφονται οι υπερωρίες. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα