Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Δέσμευση ΟΠΕΚΕΠΕ σε Αραμπατζή: Δεκέμβριο εξόφληση για όσους δεν πληρώθηκαν ενιαία λόγω δασικών

Με την εξόφληση των επιδοτήσεων τον προσεχή Δεκέμβριο πρόκειται να καταβληθούν στους παραγωγούς τα ποσά, που λανθασμένα δεν τους αποδόθηκαν λόγω της επιβολής ποινών για αμφισβητούμενες δασικές εκτάσεις.
Με την εξόφληση των επιδοτήσεων τον προσεχή Δεκέμβριο πρόκειται να καταβληθούν στους παραγωγούς τα ποσά, που λανθασμένα δεν τους αποδόθηκαν λόγω της επιβολής ποινών για αμφισβητούμενες δασικές εκτάσεις.
Αυτό δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Αθανάσιος Καπρέλης σε ανακοίνωσή του, μετά την επιστολή (δείτε εδώ) που του απέστειλε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Φωτεινή Αραμπατζή, δίνοντας του εντολή να διερευνήσει καταγγελίες δικαιούχων Ενιαίας Ενίσχυσης.
Συγκεκριμένα, μετά την καταβολή σήμερα του 70% της Βασικής Ενίσχυσης για το 2019, υπήρξαν διαμαρτυρίες δικαιούχων για επιβολή ποινών λόγω αμφισβητούμενων δασικών εκτάσεων, οι οποίες επιβλήθηκαν, όπως ισχυρίζονται οι παραγωγοί, για πρώτη φορά στις

επιλέξιμες εκτάσεις τους.
Αμέσως, η κ. Αραμπατζή ζήτησε εγγράφως από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ, να διερευνήσει:
Πρώτον: Εάν ισχύουν οι ισχυρισμοί των δικαιούχων
Και δεύτερον και κυριότερο: Σε περίπτωση, που η Διοίκηση επέβαλε τελικά, για πρώτη φορά, τις εν λόγω ποινές, να επιλύσει το πρόβλημα με βάση την αρχή της αναλογικότητας και της ισότητας, που επιδείχτηκε πέρυσι.
Ο ΑγροΤύπος είχε αναφερθεί σε λάθη λόγω δασικών που στέρησαν από τους παραγωγούς την πρώτη δόση. Τα λάθη αυτά όμως ήταν πολύ λιγότερα από πέρσι
Ακολούθησε ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ (δείτε εδώ), όπου με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι, φέτος, το πρόβλημα προέκυψε διότι οι Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν προχώρησαν σε κεντρική διόρθωση των σφαλμάτων, όπως έγινε την περσινή περίοδο, αλλά μετέφεραν την υποχρέωση και την ευθύνη αυτή στα ΚΥΔ (Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων) και τους παραγωγούς.
Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ εγγράφως δεσμεύτηκε στην Υφυπουργό ότι: «Εντός του επομένου χρονικού διαστήματος θα δώσει οδηγίες στα ΚΥΔ, προκειμένου να γίνουν οι σχετικές διορθώσεις και να λάβουν οι παραγωγοί τα δικαιούμενα ποσά κατά την εξόφληση της Βασικής Ενίσχυσης τον προσεχή Δεκέμβριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα