Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Ικανοποίηση Κατσίβελα για ένταξη του δρόμου Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά

Έργο προτεραιότητας για την κοινωνία και για τη δημοτική του αρχή είναι ο δρόμος Γαργαλιάνοι - Φιλιατρά, τονίζει ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας.
Εκφράζει δε την ευτυχία του για την ευόδωση των προσπαθειών τους και δικαιωμένος για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ εις πείσμα όλων αυτών που δυσπιστούσαν και απεύχονταν την υλοποίησή του.
Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει: «Υπεγράφη χθες η ένταξη της κατασκευής νέου δρόμου Γαργαλιάνων - Φιλιατρών από τον νέο περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα. Ηταν ένα έργο που αποτελούσε προτεραιότητα τόσο για την κοινωνία μας όσο και για τη δημοτική μας αρχή. Από την αρχή, όταν αναλάβαμε την ευθύνη του δήμου μας και σε απόλυτη συνεργασία με τον προηγούμενο περιφερειάρχη κ. Τατούλη θέσαμε σαν αναγκαιότητα την υλοποίηση του έργου, που κανείς μέχρι τότε δεν είχε καταφέρει να το φέρει στο προσκήνιο και κανείς δεν ήλπιζε σε αυτό. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατέθεσε την πρόταση

ένταξης με το ID 68482 στις 10/5/2019 12:07 μ.μ. τεχνικό δελτίο πράξης και τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα στην με αρ. πρωτ. 1543/12.04.2019 πρόσκληση (με κωδ. ΠΕΛ 62 έκδοση 4/0) για την υποβολή προτάσεων στον Αξονα Προτεραιότητας 4 «Ανάπτυξη – εκσυγχρονισμός – συμπλήρωση υποδομών για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου, με τίτλο δράσης «Λειτουργική αναβάθμιση ενδοπεριφερειακών συνδέσεων της Περιφέρειας». Από τη πρώτη στιγμή και διαρκώς ενημέρωνα τους πολίτες της Τριφυλίας για τους στόχους μας, την κατάθεση της πρότασης στο ΕΣΠΑ και εξέφραζα τη βεβαιότητά μου για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 29.899.900 περιλαμβάνει:
α) Τη βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού τμήματος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι που είναι συνολικού μήκους 8,836 χιλιομέτρων και ξεκινά με τη σύνδεση της επαρχιακής οδού ως συνέχεια του ολοκληρωμένου τμήματος Γαργαλιάνων - Ρωμανού μέσω ισόπεδου κυκλικού κόμβου.
β) Τον οδοφωτισμό 9 ισόπεδων κόμβων στα τμήματα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι και Γαργαλιάνοι – Ρωμανός που τόσο είναι απαραίτητοι.
Ενα σπουδαίο έργο για τον Δήμο Τριφυλίας παίρνει το δρόμο της υλοποίησης με χρόνο έναρξης το 2020 και ολοκλήρωσης της πράξης τον 12ο του 2023, άλλωστε θα έχουμε την ευκαιρία να το παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς. Είναι αυτονόητο ότι νιώθω ευτυχής για την ευόδωση των προσπαθειών μας και απόλυτα δικαιωμένος για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ εις πείσμα όλων αυτών που δυσπιστούσαν και απεύχονταν την υλοποίηση του έργου. Εργα πολύ μεγάλα υποδομών για τον Δήμο Τριφυλίας παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης, όπως η ανάπλαση της Πάνω Πόλης της Κυπαρισσίας, το Open Mall της Κυπαρισσίας, η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου της Κυπαρισσίας, τα δίκτυα άρδευσης του φράγματος των Φιλιατρών, η ανακατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου του Μαράθου κ.λπ. και αυτά πλέον αποτελούν γεγονότα».   Κ.Μπ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα