Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Τέλος οι αιώνιοι φοιτητές από τα πανεπιστήμια

Μία ρύθμιση που θεσπίστηκε πριν από χρόνια, στην συνέχεια ξεχάστηκε και πλέον είναι έτοιμη να ξαναέρθει στο προσκήνιο φέρνει η κυβέρνηση και αφορά τους αιώνιους φοιτητές. Στόχος είναι να μπει όριο . Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα συμμετάσχει η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Η ηγεσία του υπουργείου προτίθεται να προχωρήσει σε θέσπιση του ανώτατου ορίου σπουδών στα ΑΕΙ, ρύθμιση που προκαλεί τις αντιδράσεις των αριστερών φοιτητικών παρατάξεων και είναι ένας εκ των λόγων για τους οποίους έχουν γίνει ολιγοήμερες καταλήψεις σχολών.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Παιδείας εξετάζεται η διάρκεια του ανώτατου χρόνου σπουδών.
Συγκεκριμένα η διάρκεια που ετέθη από τον νόμο 4009/2011 ήταν το λεγόμενο «ν+2» όπου «ν» ο ελάχιστος χρόνος σπουδών κάθε τμήματος/σχολής. Η ηγεσία του υπουργείου προτίθεται να επαναφέρει τη ρύθμιση για τους πρωτοετείς φοιτητές, ωστόσο εξετάζεται να

είναι βελτιωμένη υπέρ των φοιτητών, δηλαδή ν+3 ή 2ν. Επίσης, εύλογα θα δοθεί μεταβατική περίοδος στους νυν φοιτητές που είναι «αιώνιοι» ή φοιτούν σε έτος σπουδών από το δεύτερο και πάνω.
Ήδη πάντως αρκετοί φοιτητικοί σύλλογοι έχουν αντιδράσει, ενώ για αύριο προγραμματίζεται νέο φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα