Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

"Λουκέτο" σε εφορίες της Μεσσηνίας από 1η Οκτωβρίου

ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ..... 
ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΝΟΥΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ;

ImageΣχέδιο ριζικής αναδιάρθρωσης του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού ενεργοποιεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, επιχειρώντας την άμεση «αναστήλωση» των εσόδων του προϋπολογισμού.
Με βάση το σχέδιο, μέχρι το τέλος του έτους μια σειρά από εφορίες της χώρας κατεβάζουν «ρολά» και χιλιάδες υπάλληλοι των ΔΟΥ που καταργούνται ή συγχωνεύονται θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά με το φορολογικό έλεγχο και τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, ενώ μέσω τραπεζών θα γίνονται σύντομα οι πληρωμές κάθε είδους φόρου και τέλους, εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο προκειμένου να μπει οριστικό «λουκέτο» στα ταμεία των εφοριών και τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία των φορολογουμένων.
Το πρώτο μεγάλο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων ΔΟΥ έρχεται την 1η Οκτωβρίου, καθώς το υπουργείο Οικονομικών θα βάλει λουκέτο σε 50 εφορίες, μεταξύ των οποίων και της Μεσσήνης, σύμφωνα με το άρθρο 308 του Προεδρικού Διατάγματος 551/1988. Οι ΔΟΥ υποδοχής στις οποίες μεταφέρεται η καθ’ ύλη και κατά τόπον αρμοδιότητα είναι αυτές της Καλαμάτας και του Μελιγαλά.
Ένα μήνα αργότερα, την 1η Νοεμβρίου κατεβάζουν ρολά 49 εφορίες, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με το παραπάνω Προεδρικό Διάταγμα, της Κυπαρισσίας (Κυπαρισσίας- Γαργαλιάνων- Φιλιατρών) και της Πύλου. Οι ΔΟΥ υποδοχής θα είναι και πάλι αυτές της Καλαμάτας και του Μελιγαλά.


Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα