Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΤΡΟΪΚΑ: ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ - Άρπαξαν 1,28 δισ. ευρώ από την Ελλάδα σε 1 ημέρα!!



Η διεθνής των τοκογλύφων οι οποίοι "διασώζουν" την Ελλάδα, εισέπραξαν σήμερα το ομόλογο των 3,2 δισ. ευρώ από την δευτερογενή αγορά, το οποίο εξοφλήθηκε βέβαια στο 100% της αξίας του και το οποίο απειλούσε να πτωχεύσει την χώρα.
Και ποιος το εισέπραξε; Κανένα "πειρατικό" fund, γερακιών των διεθνών αγορών; Όχι βέβαια! 
Η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε μία οικονομική συναλλαγή που καταδεικνύει περίτρανα πώς κερδίζουν οι "σωτήρες", η τρόϊκα, δισεκατομμύρια σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, αλλά και σε βάρος των Ευρωπαίων πολιτών, τους οποίους υποχρεώνουν να δανείζουν την Ελλάδα με τον περίφημο Μηχανισμό Στήριξης, όταν θα ήταν πολύ οικονομικότερο για όλη την Ευρώπη να προχωρούσε σε διαγραφή μέρους του χρέους της Ελλάδας.
Ιδού λοιπόν τι ακριβώς εκτυλίχθηκε γύρω από το σημερινό ομόλογο για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη της χώρας: Η ΕΚΤ έχει αγοράσει αυτό το ομόλογο όχι στην πρωτογενή (δηλαδή απ'ευθείας από το ελληνικό δημόσιο) αλλά στην δευτερογενή αγορά ομολόγων, όπου το πήρε "σκοτωμένο" στο 60% της αξίας του, όπως πωλούνται τα ελληνικά ομόλογα (οι τελευταίες εκδόσεις πωλούνται και στο 22% της αξίας τους).
Αυτό σημαίνει ότι η ΕΚΤ, αξιοποιώντας το κλίμα διεθνούς κερδοσκοπίας σε βάρος της χώρας την οποία υποτίθεται ότι στηρίζει (μην ξεχνάμε ότι είναι το τρίτο μέλος της τρόϊκας μετά το ΔΝΤ και την ΕΕ) ενήργησε κλασικά κερδοσκοπικά και ενθηλάκωσε μέσα σε μία ημέρα από το αίμα του ελληνικού λαού, συνολικά 1,28 δισ. ευρώ (η διαφορά του 40% αφού το είχε αγοράσει στο 60% της αξίας του)!
Αν δηλαδή οι ίδιοι που μας "σώζουν" και βάζουν τους άλλους να "κουρεύουν" το χρέος μας, κερδοσκοπούν και βγάζουν δισεκατομμύρια ευρώ στην πλάτη των Ελλήνων και της ασφάλειας της χώρας (με αυτό το 1,28 δισ. ευρώ θα μπορούσε να χρημστοδοτηθουν οι ανάγκες σε βενζίνες και ανταλλακτικά των ΕΔ για δύο χρόνια), τότε ποια ελπίδα υπάρχει;
Συνολικά, η ΕΚΤ, διαθέτει 50 δισ. ευρώ ελληνικό χρέος, το οποίο αγόρασε στην δευτερογενή αγορά αντί 38 δισ. ευρώ και θα αποκομίσει από τον πτωχευμένο ελληνικό λαό 12 δισ. ευρώ.
Δηλαδή έχουμε έναν αγοραστή ελληνικών ομολόγων να έχει αναλάβει ταυτοχρόνως και την οικονομική διαχείριση της χώρας ως μέλος της τρόϊκας! Τέτοιο σκάνδαλο, τέτοια ντροπή για την Ευρώπη δεν έχει ξαναγίνει.

Η έκπτωση ηθικών αξιών της Ευρώπης, όπως εκφράζεται από την ίδια την κεντρική τράπεζα της ΕΕ, στο μόνο που μπορεί να οδηγήσει είναι στην κατακρήμνιση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Για το θέμα, να σημειώσουμε, το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει εκδώσει τεκμηριωμένη ανακοίνωση-φωτιά μέσω του βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνου Οικονομικών του κόμματος, Νότη Μαριά...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα