Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Το αδιέξοδο του Κουβέλη και οι σκέψεις για ηρωική έξοδο


Όσοι παρακολουθούν με προσοχή τις ασκήσεις ισορροπίας και τις πολιτικές πιρουέτες του Φώτη Κουβέλη, υποστηρίζουν πως είναι εμφανές το πολιτικό αδιέξοδο… στο οποίο βρίσκεται.
image369 Το αδιέξοδο του Κουβέλη και οι σκέψεις για ηρωική έξοδοΗ συμμετοχή του στην κυβέρνηση, αλλά και η στήριξη όλων των μνημονιακών μέτρων έχουν φέρει στα όρια της διάσπασης το κόμμα της «κυβερνώσας αριστεράς».
Το ερώτημα είναι τι θα κάνει τώρα ο Κουβέλης; Θα «αυτοκτονήσει» πολιτικά παραμένοντας στη συγκυβέρνηση και ψηφίζοντας τα μέτρα του 2ο μνημονίου ή θα επιχειρήσει ηρωική έξοδο;
Στο Μαξίμου πάντως δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις κινήσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τη δήλωσή του ότι διαφωνεί με το μέτρο της εφεδρείας.
Κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως ο Κουβέλης μάλλον προετοιμάζεται να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να αποσύρει και την εμπιστοσύνη του.
Ωστόσο υπάρχουν υπουργοί της ΝΔ που εκτιμούν ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν θα εγκαταλείψει τόσο γρήγορα το κυβερνητικό σκάφος κι αυτό γιατί όπως λένε τότε η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές με κύρια ευθύνη του Κουβέλη.
Στο ΣΥΡΙΖΑ πάντως ερμηνεύουν ως επικοινωνιακές τις κινήσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και δεν πιστεύουν ότι θα «αποποιηθεί» έτσι εύκολα η «κυβερνώσα αριστερά» τα κυβερνητικά «προνόμια» και τις μέρες «δόξας» που απολαμβάνει…
kentrinews.gr
filologos10.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα