Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ στην Κυπαρισσία και στα Πλατάνια,


ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 
ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΦΙΛΙΑΤΡΑ 28/8/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για ένατη χρονιά φέτος θα πραγματοποιηθεί το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου στην Κυπαρισσία και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 στα Πλατάνια, στο θέατρο Νότα Αρνόκουρου.
Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ) ενώ δεν μπορεί να μη σημειωθεί η σημαντική συνεισφορά πολλών χορηγών.
Το Φεστιβάλ αυτό είναι ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός για την Τριφυλία γιατί δίνεται η δυνατότητα να προβάλλουμε τον πολιτισμό του τόπου μας σε διεθνές επίπεδο, βγάζοντας προς τα έξω τη θετική εικόνα της χώρας μας.
Θα πάρουν μέρος τρεις χώρες, η Πορτογαλία, η Βουλγαρία και η Μολδαβία ενώ την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν τα χορευτικά τμήματα του ΜΕΣΚ, του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στρουσίου «Ο Περικλής» και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων θα παρουσιάσει χορούς από την Μολδαβία.
Τα χορευτικά τμήματα θα φιλοξενηθούν και θα ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής μας. Σε μια περίοδο που η εικόνα της Ελλάδας βάλλεται από παντού, μας δίνεται η ευκαιρία να δείξουμε την πραγματική πλευρά της χώρας μας μέσα από την ομορφιά των τοπίων μας, τη ζεστή φιλοξενία του λαού μας και τον ανεξάντλητο πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Παράλληλα δίνεται και σε μας η δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά το λαϊκό πολιτισμό άλλων χορών.
Καλωσορίζουμε λοιπόν τους φιλοξενούμενους μας στην πατρίδα μας, την όμορφη Τριφυλία και προσκαλούμε όλους να παρακολουθήσουν το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ, ένα διεθνές πολιτιστικό γεγονός στο Δήμο μας, το Σάββατο στις 8.30 μ.μ., αρχικά την παρέλαση των τμημάτων στους κεντρικούς δρόμους της Κυπαρισσίας και στη συνέχεια την παράσταση στην Κεντρική Πλατεία της Κυπαρισσίας και  την Κυριακή στις 8.30 μ.μ. την παράσταση στο Θέατρο Νότα Ανόκουρου στα Πλατάνια.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα