Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Στο σκοτάδι τα έξοδα της πολυδάπανης ΕΕΕΠ που ίδρυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Με ασαφείς περιγραφές ξεφεύγει από τον έλεγχο της Διαύγειας η Επιτροπή Εποπτείας κι Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) η οποία ιδρύθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον περασμένο καλοκαίρι και στελεχώθηκε από ένα στρατό δημοσίων υπαλλήλων της επιρροής του.Στον ιστότοπο της Διαύγειας αναρτώνται τακτικά έγγραφα με δαπάνες αρκετών χιλιάδων ευρώ οι οποίες όμως όχι μόνο δεν περιγράφονται αναλυτικά αλλά συνήθως μάλιστα "προβλέπονται" και στρογγυλοποιούνται. Δείτε για παράδειγμα ένα έγγραφο της 6ης Ιουλίου με το οποίο εγκρίνεται δαπάνη ύψους 5.000 ευρώ για μετακινήσεις στελεχών εντός του καλοκαιριού οι οποίες και θα λάβουν χώρα μέχρι τις 30 Αυγούστου. Έχει προϋπολογιστεί το συνολικό κόστος και μάλιστα είναι στρογγυλός αριθμός;Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η πράξη δεν υπογράφεται χειρόγραφαούτε από τον προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας αλλά ούτε κι από τον πρόεδρο της ΕΕΕΠ!



Με ακριβώς ίδιας μορφής έγγραφα, εγκρίνεται δαπάνη ύψους 10.000 ευρώ (!) για τα ταξίδια των στελεχών για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο και 4.800 ευρώ για τους μήνες Απρίλιο και (πάλι) Μάιο! Συνολικά, η ΕΕΕΠ επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 7.000.000 ευρώ ετησίως με τη χρησιμότητα της να είναι τουλάχιστον συζητήσιμη.
Θυμίζω ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχρισε επικεφαλής του οργανισμού τον στενό του συνεργάτη Ευάγγελο Γιαννακόπουλο με μηνιαίο μισθό 5.000 ευρώ ενώ ο οργανισμός στελεχώθηκε με αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων από διάφορες υπηρεσίες, από ΕΟΜΜΕΧ μέχρι ΕΘΕΛ! Διαβάστε και φρίξτε εδώ.
Σκοπεύει άραγε ο κ.Στουρνάρας να επανεξετάσει τη λειτουργία της πολυδάπανης ΕΕΕΠ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα