Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων


Imageβεβαίωσε το ΣΔΟΕ

«Τσουχτερές» ήταν οι… λυπητερές που μοίρασε σε καταστήματα της Καλαμάτας και του Δήμου Δυτικής Μάνης το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ το οποίο «χτένισε» παραλιακά καταστήματα από την Ανατολική Παραλία της Καλαμάτας και  τον Αλμυρό έως το Ακρογιάλι και τη Σάντοβα.
Όπως έγραφε στο χθεσινό του δημοσίευμα το «Θάρρος», οι έλεγχοι στην περιοχή μας επικεντρώθηκαν σε επιχειρήσεις κάθε μορφής και οικονομικού μεγέθους, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη δημιουργία κλίματος πρόληψης. 
Μάλιστα,  σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τις προηγούμενες ημέρες, το ποσοστό φορολογικής παραβατικότητας στο Νομό Μεσσηνίας παραμένει υψηλό. Συγκεκριμένα, ενώ το μέσο ποσοστό στην Ελλάδα, για το χρονικό διάστημα από 10 έως 13 Αυγούστου 2012, είναι 52,76%, στο νομό μας φτάνει στο 58,82%. Ειδικότερα, τη συγκεκριμένη περίοδο έγιναν 17 έλεγχοι, κατά τους οποίους βρέθηκαν 10 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 166 παραβάσεις.
Κατά τον προχθεσινό τελευταίο έλεγχο του ΣΔΟΕ οι περισσότερες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν σε καταστηματάρχες αφορούσαν στη μη έκδοση αποδείξεων. Μάλιστα, σε μία περίπτωση (αναψυκτήριο – σνακ μπαρ) επιβλήθηκε για τη μη έκδοση αποδείξεων πρόστιμο ύψους 8.000 ευρώ, ενώ σε παραλιακό μπαρ, για την ίδια παράβαση, ύψους 6.000 ευρώ.
Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα