Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Είδαν και απόειδαν οι Γερμανοί και πάνε για δημοψήφισμα.



 Είδαν και απόειδαν οι Γερμανοί και πάνε για δημοψήφισμα.
Βεστερβέλε: «ναι» σε δημοψήφισμα για Ευρωσύνταγμα
Με την έναρξη της κρίσης η γερμανική ελίτ αποφάσισε να την κοπανήσει με  τα φράγκα και τα κεκτημένα της -ικανά την τρέφουν για πολλά χρόνια- ή να παραμείνει χωρίς να παραχωρήσει σπιθαμή από αυτά στα πλαίσια του εθνικού της συμφέροντος.
Από εκεί και πέρα θα κάνει τα πάντα για να πυροδοτεί ή να ρίχνει ξύλα στην φωτιά της κρίσης και μέσα από  αυτή να εμφανίζεται ως “δύναμη σταθερότητας”. Έτσι εν μέσω κρίσης θα  αυξάνει τα πλεονεκτήματα της έναντι των εταίρων και πέρα από αυτό θα τoυς καταστρέφει όλους!
Καθυστερήσεις, αναβολές, αμφιβολίες μακρόσυρτοι διάλογοι, διαρροές και το γνωστό “to little to late” και τα επιτόκια όλων των άλλων θα ανεβαίνουν ενώ της Γερμανίας θα πέφτουν σε αρνητικά επίπεδα.
Είναι αλήθεια! Τόση ηλιθιότητα μαζεμένη είχαμε καιρό να δούμε!
Δεν μιλάμε για την μικρή Ελλάδα του 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ με το γυφταριό και τους ξυπόλητους  νηστικούς «επιχειρηματίες» και πολιτικούς που αποκαλούνται ελίτ! Αυτοί  από την γέννηση τους έχουν στόχο να διαφθείρουν και να διαφθαρούν για βάλουν χέρι στο κράτος ή στα ευρωκονδύλια και να ξεγελάσουν τους κουτό-Φράγκους. Όχι δεν μιλάμε για αυτούς. Αυτοί χωρίς εθνική αφήγηση θεώρησαν εθνικό συμφέρον να παραμείνουν στο ευρώ για τους παραπάνω λόγους.

Μιλάμε για παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις μέλη του G8 όπως Ιταλία Ισπανία και Γαλλία. Οικονομικοί κολοσσοί που καταστρέφονται γιατί  στο εσωτερικό τους έχουν βάλει το συναίσθημα (ευρώ) εκεί που θα έπρεπε να είναι η λογική. Έτσι  αφέθηκαν στις ορέξεις της  σκληρής υπολογίστριας Μερκελ και του Γερμανικού καπιταλισμού, αδύναμοι να εξηγήσουν  στο εσωτερικό τους γιατί φτάσαμε εδώ πέρα από την γαλάζια αιθαλομίχλη του ευρώ. Στην Γερμανία αν μη τι  άλλο κάποιες επιτροπές σοφών σχεδιάζουν.
Αφού τους ξετίναξαν λοιπόν με τα επιτόκια δανεισμού φτάνοντας τους στην πόρτα του ΔΝΤ τώρα οι γερμανικές ελιτ σκέπτονται μήπως είναι καιρός για “δημοψήφισμα”.
Μοίαζει όμως ότι το -με κάποιο τρόπο- διαλυτικό δημοψήφισμα ή διαλυτικό γεγονός ήταν εξαρχής Ζητούμενο.
Είδαν και απόειδαν με μια σειρά γεγονότων που δεν τους βγήκαν:
Η Μερκελ διέταξε τον Γιωργάκη να κάνει δημοψήφισμα για το ευρώ με κίνδυνο να εκτεθεί παρουσία του Βλάκα Σαρκοζί που πίστευε ότι θα την γλυτώσει. Ο Παπανδρέου -ο έρημος- ένα δημοψηφισματάκι για το  PSI ήθελε να κάνει και έπεσε πάνω στην βιασύνη της Αγγέλας για (δια)λύση! Αφού απέτυχε ο Γιωργάκης να κάνει δημοψήφισμα και τα διαλύσει όλα δεν δέχτηκε και ο Παπουλιας να κάνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα τις εκλογές τις 6η Μαϊου. Απέτυχε και ο Τσίπρας να εκλέγει και να τινάξει στον αέρα το ευρώ παρά τις ωμές και πρωτοφανείς παρεμβάσεις τους μέσω του τύπου. Το Ιρλανδικό Δημοψήφισμα δεν έφερε τα προσδοκώμενα και Ιρλανδοί όπως και οι Έλληνες συνταξιούχοι επέλεξαν την σιγουριά της “μη λύσης”. Μόντι κι Ολαντ και Ραχόι είναι τζούφιοι και δεν ζητούν τίποτα εξωφρενικά παράλογο αλλά μάλλον θέλουν να εκθέσουν τους Γερμανούς στο θέμα της μη λύσης!
Είδαν κι από είδαν οι Γερμανικές ελίτ και αποφάσισαν να κάνουν δημοψήφισμα και να τα (δια)λύσουν όλα μονοί τους.
Μετά από δεκαετίες ευρωπαϊκής ενοποίησης πλιατσικολόγησης των Γερμανών επί της Ευρώπης μέσω των  διαφορών επιτοκίων δανεισμού, ήρθε η ώρα να ερωτηθεί ο Γερμανικός λαός.
Είναι πολύ ενδιαφέρον που οι εισηγήσεις για δημοψήφισμα πληθαίνουν ακριβώς τη στιγμή που ευρωσκεπτικιστές παίρνουν κεφάλι στην Γερμανία. Χρειάστηκαν τόνοι μελανιού και χαρτιού και χολής για να σβήσει η γαλάζια αιθαλομίχλη γύρω από το ευρώ. Οι οροί PIGS, GIPSI,  τα γουρουνάκια, ο ρατσισμός και τα στερεότυπα τελικά απέδωσαν. Οι Γερμανοί γίνονται καθημερινά όλο και πιο απρόθυμοι να σωθεί το ευρώ ενω όλοι οι αλλοι πληρώνουμε με αίμα για να σωθεί.
Ακόμη δεν έχουν κατασταλάξει στο ερώτημα που σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα είναι: «Χορτάσατε;» Αλλά «Θέλετε κορόιδα να πληρώσετε για να σωθούν τα PIGS.. ;»
Και η απάντηση φυσικά ΝΑΙ ή ΟΧΙ
Στα πολύ σοβαρά τώρα και μόνο η κουβέντα για δημοψήφισμα στην Γερμάνια, τη στιγμή που οι ευρωσκεπτικιστές πήραν κεφάλι και με τους Γερμανούς όλο και πιο απρόθυμους να συνεισφέρουν προς τις αδύναμες χώρες, αν μη τι άλλο είναι ικανή συνθήκη για να παγώσουν όλα ή να αναβληθούν οι αποφάσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η Γερμανία θα εξάγει τον διάλογο αυτό και δεν θα παίρνει αποφάσεις περιμένοντας, ίσως κάποια εξέγερση ή πολιτική αλλαγή σε κάποια άκρη της Ευρώπης να της λύσει τα χέρια.
Όσο η κουβέντα θα προχώρα τόσο θα περιμένουμε το πρώτο πουλάκι που θα βγει από το κλουβί. Οι εκτιμήσεις και τα βλέμματα όλων σύντομα θα στραφούν στην Ελλάδα ως πυροκροτητή.
Έχουμε γράψει  τον Ιανουάριο του 2012: Η έξοδος από το ευρώ της Ελλάδος ήδη πήρε να προεξοφλείται και γίνεται σταδιακά ανακουφιστική ενεργεία.Αλλά ποιος μας  ακούει!
Η Γερμανία ήδη μας σπρώχνει εκτός ή τέλος πάντων δηλώνει ψευδώς ότι η έξοδος  μας θα είναι ελεγχόμενη. Τα ίδια δήλωνε και η αμερικανική κυβέρνηση όταν άφηνε την leeman να πέσει.
Τα βλέμματα σύντομα θα στραφούν και στην Ιταλία που ακόμη δεν έχει καταστραφεί τόσο όσο να μην την συμφέρει η έξοδος.
Η  Ισπανία από ότι φαίνεται είναι σημειολογικά πίσω στην κρίση. Στο σημείο όπου το γυφταριό που λέγεται Ισπανική του ελίτ θεωρεί την ευρωπαϊκή πορεία “κεκτημένο” -όπως αντίστοιχα συνέβη και στην Ελλάδα- και επιλέγει να αυτοκαταστραφεί παρά να γίνει… Αφρική.
πηγή
filologos10.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα