Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Και που είναι το ΠΑΣΟΚ να τον βάλει στη θέση του;


Ο κ. Βρούτσης”δεν βρήκε τίποτα” για τις συντάξεις -μαϊμού στο Υπουργείο.
Δεν βρήκε τίποτα ο κύριος Βρούτσης.
Ούτε άκουσε τίποτα ο κύριος Βρούτσης δυο χρόνια τώρα που η κυβέρνηση Παπανδρέου με Κουτρουμάνη, Λοβέρδο, Μπόλαρη κλπ ξεκίνησε για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας ελέγχους για τις συντάξεις και τα προνοιακα επιδόματα- μαϊμού, διακόπτοντας πάνω απο 30.000 τέτοιες συντάξεις το 2011.
Που ηταν ο κ. Βρούτσης;
Και που είναι το ΠΑΣΟΚ τώρα να τον βάλει στη θέση του; Να υπερασπιστεί το έργο που ΑΡΧΙΣΑΜΕ;Να μην το διασύρει και να μην το καπηλεύεται ο κάθε τυχάρπαστος Βρούτσης;
Αλαλούμ για τις συντάξεις-μαϊμού -Αρνούνται να συνεργαστούν τα ταμεία
Αλαλούμ επικρατεί στους ελέγχους που πραγματοποιεί η κυβέρνηση για τις συντάξεις-μαιμού αφού η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται στον αέρα λόγω έλλειψης στοιχείων από τα ασφαλιστικά ταμεία. Το υπουργείο Εργασίας δηλώνει πως δεν βρήκε στοιχεία από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία ενώ στελέχη των Ταμείων ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν τη διαδικασία!
Η γραφειοκρατία και ο χαώδης κρατικός μηχανισμός εμποδίζουν το έργο της κυβέρνησης προκειμένου να εντοπίσει τις εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις ανθρώπων που έπαιρναν συντάξεις-μαιμού επί σειρά ετών.
Η εισαγγελική έρευνα που έχει αναλάβει εδώ και έξι μήνες ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης βρίσκεται στον αέρα εξαιτίας της στάσης των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία στις 20.000 περιπτώσεις-μαιμού που εντοπίστηκαν έστειλαν στη δικαιοσύνη μόλις 13 υποθέσεις!
Ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης επισκέφτηκε χθες τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιδώρη προκειμένου να επιχειρήσει να ξεμπλέξει το κουβάρι. Στόχος της επίσκεψης ήταν να ζητήσει τη συνδρομή της δικαιοσύνης στην επιτάχυνση διερεύνησης υποθέσεων διαφθοράς που συνδέονται με συντάξεις-μαιμού και παράνομα επιδόματα.
Το υπουργείο δηλώνει άγνοια για την εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας που έγινε τους προηγούμενους μήνες ενώ στελέχη μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων αναφέρουν ότι δεν είχαν λάβει οδηγίες να αποστείλουν τις υποθέσεις στον οικονομικό εισαγγελέα και σε όσες υποθέσεις εντόπιζαν παρατυπίες τις προωθούσαν σε διάφορες δικαστικές αρχές, με αποτέλεσμα να χάνονται στον δαίδαλο της γραφειοκρατίας.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχει προχωρήσει η διασταύρωση στοιχείων και να μη μπορούν οι εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν τα αδικήματα τα οποία αφορούν όχι μόνο τους παραλήπτες των συντάξεων-μαιμού αλλά και υπαλλήλους ασφαλιστικών ταμείων, γιατρούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Τι έκανε ο Κουτρουμάνης;
«Δεν βρήκα τίποτα» δήλωσε στα Νέα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τονίζοντας ότι δεν υπήρχε στο υπουργείο ολοκληρωμένη καταγραφή των υποθέσεων αλλά και των ενεργειών που είχαν γίνει από τον προηγούμενο υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη.
Ο κ. Βρούτσης θα αποστείλει σήμερα στους διοικητές όλων των ασφαλιστικών ταμείων έγγραφο προκειμένου να προχωρήσουν σε συνολική απογραφή των παραβάσεων και να ενημερώσουν αναλυτικά τόσο το υπουργείο όσο και τον οικονομικό εισαγγελέα. Η κίνηση αυτή δημιουργεί ερωτηματικά γιατί ο προηγούμενος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης δεν είχε αποστείλει αυτό το έγγραφο προκειμένου τα στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων να γνωρίζουν τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσουν ή τουλάχιστον να μην επικαλούνται άγνοια!
Σκούπα στον ΟΓΑ
Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε χθες και τα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής των συνταξιούχων του ΟΓΑ. Στόχος είναι να μπει από 1η Σεπτεμβρίου μαχαίρι σε περίπου 2.800 συντάξεις αφού οι δικαιούχοι δεν προσήλθαν να απογραφούν με αποτέλεσμα να προκύπτει όφελος για το δημόσιο της τάξης των 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα