Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Σαμαράς: "Τα λαμόγια δεν έχουν χρώμα"


Με αφορμή την τοποθέτηση του Στ. Στασινόπουλου στην κορυφή του ΣΔΟΕ

ImageΗ τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Καλαμάτας Στέλιου Στασινόπουλου στη θέση του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) είναι αλήθεια ότι προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις, τόσο τοπικές όσο και στην Αθήνα.
 Μάλιστα δεν ήταν μικρή και η σχετική αρθογραφία για το συγκεκριμένο θέμα. Τα περισσότερα δημοσιεύματα συνέτειναν στη διαπίστωση ότι η επιλογή του ήταν επιλογή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, λόγω της πολύχρονης σχέσης που υπάρχει μεταξύ των δύο. 

Υπήρξαν όμως και απόψεις που άφηναν να εννοηθεί ότι η αντικατάσταση στην κορυφή της Υπηρεσίας ήταν γιατί ο προκάτοχος του κ. Στασινόπουλου, εισαγγελέας Ι. Διώτης είχε επιδοθεί το τελευταίο διάστημα στη συλλογή στοιχείων για τον (οικονομικό) βίο εκατοντάδων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της πολιτικής.
Τα παραπάνω ήταν φυσικό να φτάσουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, που δεν άργησε να τοποθετηθεί επί του θέματος.
Με το ζήτημα ασχολείται η στήλη του χθεσινού «ΒΗΜΑτοδότη» στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», όπου αναφέρονται τα εξής:  « ‘Δεν ξεχωρίζουμε τα λαμόγια από το χρώμα τους. Δεν μας ενδιαφέρει εάν είναι γαλάζια, πράσινα, ή κόκκινα. Όλα τα  λαμόγια για μας είναι τα ίδια και θα έχουν την ίδια τύχη. Θα πληρώσουν όπου κι αν βρίσκονται’ ».
(…) Αυτά δήλωσε ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, στην πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου, λίγο πριν αναχωρήσει για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο. Ο Πρωθυπουργός όταν ενημερώθηκε από τους στενούς συνεργάτες του, ότι υπάρχουν αντιδράσεις από την  αντικατάσταση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη και ότι δήθεν η αντικατάσταση έγινε γιατί οι υποθέσεις με τους φακέλους πολιτικών προσώπων έχουν προχωρήσει πολύ, άστραψε και βρόντηξε: «τα λαμόγια, για μας δεν έχουν  χρώμα. Θα την πληρώσουν όλοι ανεξαιρέτως», είπε συγκεκριμένα και ζήτησε μάλιστα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κοινοποιήσει προς τα έξω τις απόψεις του.


Η αντικατάσταση του αντιεισαγγελέα κ. Ι. Διώτη έγινε άλλωστε με σύμφωνη γνώμη και των τριών κομμάτων που  στηρίζουν την κυβέρνηση, όπως διαρρέεται από το Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της τοποθέτησης νέων ειδικών γραμματέων και δεν έχει καμία σχέση με τις υποθέσεις διαφθοράς πολιτικών προσώπων που όντως έχουν  προχωρήσει αρκετά και ήδη ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί.
Ο κ. Διώτης πάντως ανέφερε, ότι την αντικατάστασή του, την έμαθε από τις ειδήσεις της  τηλεόρασης. Βρισκόταν, είπε, εκείνη την ώρα σε μία παραγωγική, όπως την χαρακτήρισε, σύσκεψη, έδωσε τις οδηγίες στους συνεργάτες του, για το πως θα κινηθούν, αλλά όταν επέστρεψε στο γραφείο του, έμαθε ότι έχει  αντικατασταθεί από τον κ. Στ. Στασινόπουλο.
Αντιθέτως ο επικεφαλής του Κοινωνικού Συνδέσμου, πρώην υπουργός κ. Γ. Φλωρίδης φαίνεται ότι σφόδρα ενοχλήθηκε από την αντικατάσταση του κ. Διώτη και είπε ότι «ο κόσμος θα περίμενε από αυτή την κυβέρνηση να υπηρετηθούν έστω σε ελάχιστο βαθμό οι αρχές της αξιολόγησης, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας. Αντ΄αυτού παρατηρούμε μία εμμονή σε παλαιοκομματικές, χρεοκοπημένες μεθόδους, όπου λάφυρα του κράτους  αντί να τα μοιράζονται όπως παλιά στα πλαίσια ενός κόμματος, απλώς μοιράζονται στα τρία...».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα