Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Μπαράζ λουκέτων σε καταστήματα και beach bar για μη έκδοση αποδείξεων

Τον … εθισμό πολλών επιχειρηματιών στη μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών καταδεικνύουν οι επιτόπιοι φορολογικοί έλεγχοι που διενήργησαν τις τελευταίες ημέρες κλιμάκια ελεγκτών των Δ.Ο.Υ. σε τουριστικές περιοχές της χώρας
Σε αρκετές περιπτώσεις διαπιστώθηκε η μη έκδοση περισσοτέρων από 10 αποδείξεων ή η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας άνω των 500 ευρώ με αποτέλεσμα οι ελεγκτές να επιβάλουν, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, την διοικητική ποινή της αναστολής λειτουργίας των επαγγελματικών εγκαταστάσεων των ελεγχομένων για 48 ώρες. Σε μία περίπτωση διαπιστώθηκε μάλιστα υποτροπή στη διάπραξη της παράβαση της μη έκδοσης αποδείξεων με αποτέλεσμα να αποφασιστεί το κλείσιμο της ελεγχόμενης επιχείρησης για 4 μέρες (96 ώρες).
Ειδικότερα, κατά τους πιο πρόσφατα διενεργηθέντες επιτόπιους ελέγχους εφοριακών σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές επιβλήθηκαν οι ακόλουθες διοικητικές ποινές που προβλέπει η νομοθεσία:
-«Λουκέτο» για 48 ώρες σε ένα από τα μεγαλύτερα και κοσμικότερα beach bars του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής.
-Στη Θάσο εντοπίστηκαν 16 παραβάτες, με συνολικά 156 παραβάσεις. Μπήκαν «λουκέτα» για 48 ώρες σε τέσσερα μεγαλα beach bar, δύο μπαρ της φημισμένης παραλίας «Marble» και ένα στο λιμάνι
-«Λουκέτο» 96 ωρών σε νυχτερινό κέντρο στην Κομοτηνή
-«Λουκέτο» 48 ωρών σε ψητοπωλείο της Μυκόνου κοντά στο Αεροδρόμιο
-«Λουκέτα» 48 ωρών σε 2 ταβέρνες στις Σπέτσες
-«λουκέτο» 48 ωρών σε επιχείρηση εμπορίου και επεξεργασίας μετάλλων στην Πάτρα. Στην επιχείρηση εντοπίστηκε με τη μέθοδο κλειστής αποθήκης η μη έκδοση παραστατικού πώλησης για 16,6 τόνους χαλκού, συνολικής αξίας 83.490 ευρώ. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να διενεργηθεί και εις βάθος φορολογικός έλεγχος σε παλαιότερες χρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα