Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα

"Από Μέγαρο σε Μέγαρο, νομίζω ότι ο. κ. Τσίπρας, έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα” είπε σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό "247" η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.
Άλλη μια αξιολόγηση έκλεισε με πολύ οδυνηρό τρόπο, [..] ο ελληνικός λαός φορτώθηκε με 13 δις επιπλέον μέτρα, δεν πήραμε απολύτως καμία συγκεκριμένη δέσμευση για το χρέος ενώ αντίθετα έχουμε δεσμευτεί σε δυσβάστακτα πρωτογενή πλεονάσματα, που είναι φανερό ότι υπονομεύουν την όποια προσπάθεια για ανάπτυξη, σημείωσε η κα Γεννηματά υποστηρίζοντας ότι με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η Ελλάδα δεν φτωχαίνει μόνο πολιτικά και οικονομικά, φτωχαίνει γιατί χάνει ανθρώπινο δυναμικό, χάνει επιχειρήσεις: "Όταν ακούω τον Πρωθυπουργό να μας λέει ότι βλέπει γύρω του γελαστά πρόσωπα, πραγματικά αναρωτιέμαι που τους συνάντησε. Στη διαδρομή του από το Μέγαρο Μαξίμου στο Μέγαρο Μουσικής, από Μέγαρο σε Μέγαρο, νομίζω ότι έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα" είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την κα Γεννηματά δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για πανηγυρισμούς για την έξοδο στις αγορές καθώς, όπως είπε, "εχουμε χάσει 2,5 ολόκληρα χρόνια και δεν έχουμε φτάσει στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε".
Αναφερόμενη στην πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ότι "εμείς δεν είμαστε ουρά κανενός", επέκρινε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι "έχουν επιλέξει το δρόμο της πόλωσης και

του διχασμού" και ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτό το δεδομένο είναι να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί, να μειωθούν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ και να ενισχυθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Για την ενοποίηση του χώρου της Κεντροαριστεράς, "η εντολή που έχουμε από τον κόσμο είναι μια λέξη: Τελειώνετε!" τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία της που ξεκίνησε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη συνεχίστηκε με τις επιστολές που έστειλα το Γενάρη του ’16 σε άλλους χώρους που είναι κοντά στο δικό μας, και πέρασε και από σαράντα κύματα, "να αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά [..] Όποιος αισθάνεται ότι εκφράζεται από αυτό το χώρο, τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς δεν έχει πια καμία δικαιολογία και κανένα λόγο να μην ενώσει τις δυνάμεις του μαζί μας. Σημείωσε, δε, ότι η Κεντροαριστερά είναι ένας ευρύτερος χώρος και δεν θα χαρίσουμε αυτό το χώρο στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γίνουμε χορηγοί του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο.
Τέλος για τον νέο φορέα είπε ότι μπορεί να είναι είτε πολυκομματικός, είτε πολυτασικός, αλλά λειτουργεί με εκλεγμένο Πρόεδρο, με εκλεγμένα όργανα και δεν είναι μια απλή συνομοσπονδία όπου οι αποφάσεις παίρνονται σε επίπεδο των επικεφαλής και των κορυφαίων στελεχών. "Όσο περισσότεροι είναι οι υποψήφιοι τόσο μεγαλύτερος πλουραλισμός θα υπάρχει και σε επίπεδο ιδεών και προτάσεων και τόσο μεγαλύτερη κινητοποίηση θα υπάρχει στην ελληνική κοινωνία στο χώρο μας, στη δική μας βάση, έτσι ώστε να έρθουν να ψηφίσουν. Αυτό νομίζω θα δώσει μια πολύ μεγάλη δυναμική στο εγχείρημα. Το εύχομαι και το ελπίζω να έρθει ο κόσμος να εκφράσει την άποψή του. Να ψηφίσει"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα