Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Τέλος στα γυαλιά πρεσβυωπίας - Δείτε τι έρχεται!

Σαν να μην έφτανε η μυωπία και ο αστιγματισμός που ταλαιπωρούν αδιακρίτως όλες τις ηλικίες, το ανελέητο πέρασμα του χρόνου φέρνει μαζί του και την πρεσβυωπία, αναγκάζοντας τους σαραντάρηδες και τους πενηντάρηδες να φορούν γυαλιά για να μπορούν να διαβάσουν την εφημερίδα τους ή ένα βιβλίο.
Τώρα όμως, οι επιστήμονες υπόσχονται πως τα γυαλιά πρεσβυωπίας θα αποτελούν σύντομα… μουσειακό είδος!
Κατασκεύασαν ένα μικροσκοπικό εμφύτευμα που δεν ξεπερνά σε μέγεθος το κεφάλι μιας καρφίτσας και τοποθετείται εντός του κερατοειδούς. Αυξάνει ελαφρώς την καμπυλότητά του, ώστε το μάτι να μπορεί να εστιάζει φυσιολογικά.
Η τεχνική ονομάζεται Raindrop Corneal Inlay και επινοήθηκε στην Αμερική, όμως οι πρώτες επεμβάσεις πραγματοποιούνται επί του παρόντος σε κλινική του
Γουόργουικσαϊρ στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η τοποθέτηση του εμφυτεύματος δε διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα σε σύγκριση με το λέιζερ, όπως αναφέρει το periergaa.
Η πρεσβυωπία συχνά διορθώνεται με το λέιζερ, όμως και πάλι η ανάγνωση είναι για πολλούς δύσκολη όταν δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός. Επίσης, το λέιζερ αφαιρεί μέρος του κερατοειδούς ώστε να αλλάξει το σχήμα του, όμως το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί ξανά όσο ο φακός χάνει σταδιακά την καμπυλότητά του.
Το εμφύτευμα αποτελείται από υδρογέλη, μια ουσία που χρησιμοποιείται επίσης στην κατασκευή φακών επαφής. Η υδρογέλη αποτελείται κατά 80% από νερό κι έτσι δεν επιβαρύνει το μάτι όπως άλλα εμφυτεύματα που τοποθετούνται στον κερατοειδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα