Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Το υπ. Εργασίας απαντά στον Βρούτση για το ΚΕΑΟ

Το υπ. Εργασίας απαντά στον Βρούτση για το ΚΕΑΟΗ τοποθέτηση του κ. Γιάννη Βρούτση, βουλευτή της ΝΔ ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Ταμεία μέσα σε δυόμιση χρόνια κατά 113% φτάνοντας τα 23,3 δισ. ευρώ, δεν έμεινε αναπάντητη από το υπουργείο Εργασίας.
Με επίσημη ανακοίνωση γίνεται λόγος για προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης «και πάλι να διαστρεβλώσει την αλήθεια, ακολουθώντας την πάγια τακτική της». Για το λόγο αυτό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, επισημαίνει τα ακόλουθα:
- Το ΚΕΑΟ ιδρύθηκε το 2013 με στόχο την ενίσχυση των διαδικασιών είσπραξης των οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. Από τότε μεταφέρονται σταδιακά στο ΚΕΑΟ οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
- Στο ΚΕΑΟ έχουν μεταφερθεί μέχρι σήμερα οφειλές ύψους 23.319.986.752 ευρώ. Από τις οφειλές αυτές, το 81,32% (ποσό 18.962.907.984 ευρώ) δημιουργήθηκε από οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν οφειλές για πρώτη φορά το 2009 ή παλαιότερα. Επομένως, η άποψη της ΝΔ ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εκτινάχθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, κατά το υπουργείο Εργασίας.
- Σε ότι αφορά την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ποσοστό όσων απεντάσσονται από τις ρυθμίσεις οφειλών, το υπουργείο Εργασίας γνωστοποιεί ότι τα ποσοστά των οφειλετών που είχαν απολέσει τις ρυθμίσεις προηγούμενων ετών (2013, 2014 και λοιπές ρυθμίσεις) ανήλθαν σε 66,1%, 77,2% και 82% αντίστοιχα. Επομένως, καμία αρνητική μεταβολή δεν συνέβη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα