Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Σκληρό σχόλιο Βενιζέλου για τα sms που φέρεται να αντάλλαξαν Βαρουφάκης - Τσίπρας


Σκληρό σχόλιο Βενιζέλου για τα sms που φέρεται να αντάλλαξαν Βαρουφάκης - ΤσίπραςΤην άποψη ότι «το να συζητούν σοβαρά, το να διαπραγματεύονται, να κάνουν αυτού του είδους τον κωμικό σχεδιασμό, όπως αποδεικνύεται από τα sms, είναι πράξεις που συνιστούν ένα εθνικό έγκλημα» εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στα όσα γράφει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο κ. Βενιζέλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ fm, σχολίασε όσα ακούστηκαν από τον κ. Βαρουφάκη, δήλωσε ότι «τα "Ιουλιανά" επαναλαμβάνονται πάρα πολύ συχνά. Είναι ένας γόνιμος και επικίνδυνος μήνας ο Ιούλιος. Έτσι δείχνει η πολιτική ιστορία της χώρας».
Επίσης, μίλησε και για την, επί διακυβέρνησης Σαμαρά, έξοδο της Ελλάδας στις αγορές σημειώνοντας: «Τον Ιούλιο έχουμε, επίσης, και ένα άλλο γεγονός, πολύ πρόσφατο, που είναι οι όροι εξόδου της Ελλάδας στις αγορές. Δηλαδή οι όροι έκδοσης ενός μικρού ομολόγου, από το οποίο αντλήσαμε τελικά τρία δισ., που είναι μία πανηγυρική ομολογία των σημερινών κυβερνώντων ότι ακολουθούν, ασθμαίνοντας και με τρία χαμένα χρόνια, την πολιτική μας, διότι αυτό είναι η συνέχεια της προσπάθειας μας του 2014. Όπως και όλη η συζήτηση για το χρέος, σας θυμίζω, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η μικρή ουρά της μεγάλης επέμβασης που κάναμε το 2012. Όλα αυτά τα είχαν συκοφαντήσει, τα είχαν απαξιώσει, τα είχαν νοθεύσει. Είχαν αλλοιώσει τον τρόπο σκέψης του ελληνικού λαού και τώρα με μεγάλη καθυστέρηση και αφού μεσολάβησε μία τεράστια ζημία εις βάρος των εθνικών συμφερόντων, έρχονται με άτεχνο τρόπο, με αδεξιότητες, με αντιφάσεις, να προσπαθήσουν προς την ίδια κατεύθυνση, αφού, όμως, έχουν επιδεινώσει όλα τα μεγέθη
και έχουν -θα το πω όσο μπορώ πιο ήπια- υπονομεύσει την προοπτική της χώρας».
Ακόμη, ο πρώην πρόεδρος τους ΠΑΣΟΚ υποστήριξε: «Η Ελλάδα θα είχε βγει από το δεύτερο μνημόνιο στις αρχές του 2015, θα είχε περάσει στην άλλη φάση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής με πολύ πιο ήπιους όρους εποπτείας, θα είχε επανέλθει στις αγορές με συστηματικό τρόπο και με πολύ καλύτερα επιτόκια, με πολύ μικρότερες αποδόσεις, με χαμηλότερο κόστος για τη χώρα, ώστε να διατηρείται το μέσο επιτόκιο και η μέση διάρκεια του χρέους στα χαμηλά επίπεδα, στα οποία είχαν φθάσει λόγω της παρέμβασης του 2012. Θα είχαμε ανακτήσει την αυτοπεποίθησή μας, θα υπήρχε αισιοδοξία, θα υπήρχαν πολύ περισσότερες επενδύσεις, θα είχαν γυρίσει οι καταθέσεις στις τράπεζες, θα είχε κρατήσει το χαρτοφυλάκιό του το ελληνικό Δημόσιο στις τράπεζες, το οποίο είχε φθάσει να αξίζει 25 δισ. ευρώ και τώρα αξίζει σχεδόν τίποτα, μηδέν. Θα είχαμε αποφύγει την ανακεφαλαιοποίηση, την τελευταία, η οποία έγινε με πάρα πολύ άσχημους όρους για το ελληνικό Δημόσιο, αλλά, θα μου επιτρέψετε να πω, και για τους αρχικούς ιδιώτες που είχαν πιστέψει στην ελληνική οικονομία και είχαν δώσει 8,5 ζωντανά δισεκατομμύρια ευρώ το 2013 για να μπουν στις τράπεζες, και, γενικά, η χώρα θα είχε αποφύγει αυτήν τη συνεχή μάχη επιβίωσης, αυτό το συνεχές παίξιμο με τη φωτιά, αυτό το σύρσιμο πάνω στον γκρεμό, στο χείλος του γκρεμού που ζούμε τα τελευταία χρόνια».Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο που αφορά την Παιδεία, το οποίο συζητείται στη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος το χαρακτήρισε «καθολική οπισθοδρόμηση της ανώτατης εκπαίδευσης» και συμπλήρωσε: «Είναι στην πραγματικότητα η κατάργηση της προοπτικής να έχει η Ελλάδα ένα πανεπιστήμιο σύγχρονο, ανταγωνιστικό για τα διεθνή δεδομένα, ένα πανεπιστήμιο ερευνητικό, υψηλών προϋποθέσεων, ένα πανεπιστήμιο το οποίο δίνει πτυχία και μεταπτυχιακούς τίτλους, οι οποίοι έχουν ένα πραγματικό αντίκρυσμα για την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα».
Τέλος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε αναφορά και στον νόμο Διαμαντοπούλου: «Είχε γίνει μία πολύ καλή προσπάθεια το 2011, με την κ. Διαμαντοπούλου. Με ευρυτάτη συναίνεση. Τώρα πηγαίνουμε, δυστυχώς, στο άλλο άκρο με μία εχθρότητα απέναντι σε όσους στο ελληνικό πανεπιστήμιο αγωνίζονται για την αριστεία, την πρόοδο, την έρευνα, την καινοτομία, για την ευρηματικότητα, για να δώσουν μία προοπτική και διέξοδο που να μας ενισχύσει στο διανοητικό κεφάλαιο της χώρας, που είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα. Μαζί με τη γη μας, μαζί με τα φυσικά πλεονεκτήματα που έχουμε ως τόπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα