Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Μεγάλη και εντυπωσιακή η 2η συνάντηση χειροτεχνών στους Γαργαλιάνους (φωτογραφίες)

Μεγάλη και εντυπωσιακή είναι η 2η συνάντηση χειροτεχνών στους Γαργαλιάνους, με τίτλο “Στου Πάρκου την Αγορά”, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται απόψε. Για ένα τριήμερο το πάρκο των Γαργαλιάνων στη Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη γέμισε με χειροποίητα είδη, πρωτότυπες δημιουργίες, εικαστικά έργα και ευφάνταστες κατασκευές, από το εμπνευσμένο μεράκι των χειροτεχνών.
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού στη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων και το Δήμο Τριφυλίας και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου και της Κοινωφελούς του Επιχείρησης με την ομάδα “Stou Gargalianou Project”. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν πληθώρα χειροποίητων προϊόντων, όπως κοσμήματα, αξεσουάρ, ρούχα, είδη δώρου, φυτικά καλλυντικά και σαπούνια, είδη σπιτιού, παιχνίδια, σπιτικά λικέρ και μαρμελάδες, είδη διακόσμησης, εποχιακά και πολλά άλλα. Επίσης, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ίδιους τους δημιουργούς τους.
Στην έκθεση και το παζάρι χειροποίητων ειδών συμμετέχουν 40 χειροτέχνες από την περιοχή των Γαργαλιάνων, την Κυπαρισσία, τα Φιλιατρά και πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διεξήχθησαν και παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις, όπως την Παρασκευή βραδιά τάνγκο “Last tango by Zoe” με τη Ζωή Τηγανιούρα και απόψε, στις 8.30, στην κεντρική πλατεία, με θέατρο δρόμου “The Pascals” ( fire show - Ξυλοπόδαρα - comedy show) και στις 10.00μμ στο Πάρκο DJ set - Fitsoros & Lenis. Το τριήμερο πλαισιώνεται και γευστικά, καθώς τοπικοί παραγωγοί υποδέχονται τους επισκέπτες με τα παραδοσιακά κεράσματά τους.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα