Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Καλαματιανός σε συμμορία κλοπής πολυτελών αυτοκινήτων (βίντεο-φωτογραφίες)


Κλέφτες με... μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, επιστημονική κατάρτιση, άρτιο εξοπλισμό και ειδίκευση στα πολυτελή αυτοκίνητα των επωνύμων, ήταν τα μέλη οργανωμένης συμμορίας που εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν προχθές σε περιοχές του κέντρου Αθηνών και της Δυτικής Αττικής 9 μέλη της σπείρας - και συγκεκριμένα 8 Ελληνες ηλικίας από 28 έως 30 ετών, και ένας 36χρονος Αλβανός. Ανάμεσά τους και ο γεννημένος στην Καλαμάτα, στις 8 Νοεμβρίου 1990, Θεόδωρος Αλεξόπουλος του Δημητρίου και της Βασιλικής.
Τα στοιχεία του, μαζί με αυτά των υπολοίπων 8 συνεργών του, δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών - με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική τους δράση, αλλά και τη διευκόλυνση διερεύνησης της συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
Οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210 6476541, 210 6476606 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210 6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι οι εξής:



- Κρεμμύδας Δημήτριος του Μενελάου και της Ελένης, γεννηθείς στις 3-6-1988 στα Νέα Λιόσια.




- Σταμάτης Αθανάσιος του Αγγελου και της Ιωάννας, γεννηθείς στις 5-11-1987 στα Νέα Λιόσια.





- Σαμαρτζής Στυλιανός του Ιωάννη και της Σοφίας, γεννηθείς στις 21-8-1989 στο Μαρούσι.





- Κλητηρινός Γεώργιος του Φιλίππου και της Φωτεινής, γεννηθείς στις 25-10-1988 στην Αμαλιάδα Ηλείας.





- Κρεμμύδας Αλέξανδρος του Μενελάου και της Ελένης, γεννηθείς στις 28-5-1989 στα Νέα Λιόσια.





- Τάσσης Κωνσταντίνος του Μιχαήλ και της Παρασκευής, γεννηθείς στις 21-6-1989 στο Μαρούσι.





- Κράλλης Βασίλειος του Γεωργίου και της Αλεξάνδρας, γεννηθείς στις 3-11-1989 στην Αθήνα.





- Bushka ή Μπούσκα (ον.) Julian ή Ιουλιάν του Nikolaos και της Linta, γεννηθείς στις 23-8-1981 στην Αλβανία.




ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ


Όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή ο αναπληρωτής διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Γιώργος Καστάνης, και ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θόδωρος Χρονόπουλος, οι δράστες έκλεβαν κυρίως αυτοκίνητα μάρκας Range Rover και BMW σειράς «X», από επώνυμους στην πλειοψηφία τους οικονομικούς παράγοντες (εφοπλιστές, επιχειρηματίες κ.λπ.).




Τα οχήματα ήταν συνήθως σταθμευμένα σε εξωτερικούς χώρους ή σε ανοιχτά γκαράζ και πυλωτές. Το χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης σπείρας ήταν ότι τα μέλη της είχαν προμηθευτεί από το εξωτερικό τεχνικό εξοπλισμό (laptops), με ειδικό λογισμικό και προγράμματα, τον οποίο συνέδεαν με τον «εγκέφαλο» των αυτοκινήτων και εξουδετέρωναν τα συστήματα ασφαλείας. Ο εξοπλισμός αυτός, σύμφωνα με την Αστυνομία, στοιχίζει περίπου 2.500 ευρώ και δεν υπάρχει στην Ελλάδα.
Το μόνο που θα μπορούσε να τους καθυστερήσει ήταν η αφαίρεση των συστημάτων γεωγραφικού εντοπισμού (GPS), σε όσα αυτοκίνητα τα είχαν από την κατασκευή τους. Γι' αυτό όταν έκλεβαν ένα όχημα το άφηναν για 3-4 μέρες σε κάποιο σημείο, σκεπασμένο με κουκούλα, και αν ο ιδιοκτήτης δεν εμφανιζόταν, που σήμαινε ότι δεν υπήρχε GPS, το έπαιρναν και το μετέφεραν σε ένα από τα δύο γκαράζ που διέθεταν, στην περιοχή των Πατησίων. Εκεί οι μηχανικοί της σπείρας «χτυπούσαν» τους αριθμούς πλαισίου και τα αυτοκίνητα πωλούνταν έπειτα με άλλα πλαστά έγγραφα, ή τα διέλυαν και τα διέθεταν ως ανταλλακτικά.
Οι δράστες, εκτός των άλλων, εισήγαγαν αυτοκίνητα από το εξωτερικό, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τα έγγραφα τους. Κάποια από τα αυτοκίνητα, μέσω δικτύου γνωριμιών, τα επέστρεφαν στους ιδιοκτήτες τους εισπράττοντας λύτρα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, που ο μεσολαβητής... έχαιρε της εμπιστοσύνης των δραστών, έδειχναν «μεγαλοθυμία» και τα επέστρεφαν δωρεάν. Με τον τρόπο αυτό πήρε πίσω το αυτοκίνητο του ο αδελφός πολύ γνωστού επιχειρηματία.
Στα γκαράζ της σπείρας βρέθηκαν από την Αστυνομία 12 αυτοκίνητα κλεμμένα, 10 μοτοσικλέτες και ένα τζετ-σκι. Όλα τα αυτοκίνητα ανήκαν σε άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, μεταξύ των οποίων και ένας εφοπλιστής. Τα περισσότερα είχαν κλαπεί από τα νότια προάστια, και δύο από την Κηφισιά.
Από την Αστυνομία κατασχέθηκε ο εξοπλισμός των δραστών, πινακίδες κυκλοφορίας, εργαλεία, κλειδιά και χρήματα, καθώς μικροποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για κλοπές αυτοκινήτων, αλλά για μεμονωμένες περιπτώσεις, γι' αυτό εξέτιαν μικρές ποινές και μόλις έβγαιναν από τις φυλακές συνέχιζαν τη δράση τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε τακτική ανάκριση, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί το εύρος της δράσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα