Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Ξεσπά η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη: Μόνο η χούντα είχε απαγορεύσει τα τραγούδια του


Η απάντηση του δήμου
Αντέδρασε στην απόφαση του δήμου Ναυπακτίας που ακύρωσε συναυλία προς τιμήν του πατέρα της για λόγους πυρασφάλειας Η ματαίωση της προγραμματισμένης για σήμερα συναυλίας προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη στο κάστρο του Αντιρρίου, με τους Πέγκυ Ζήνα και Άκη Δείξιμο, προκάλεσε την οργή της κόρης του 92χρονου μουσικοσυνθέτη, ο οποίος σήμερα γιόρτασε τα 92α γενέθλιά του.
Αφορμή, αλλά όχι αιτία -όπως καταγγέλλει η πλευρά του Μίκη Θεοδωράκη, αποτέλεσε η καταγγελία του αντιδημάρχου Ναυπακτίας, Ανδρέα Κοτσανά, προς όλες τις υπηρεσίες, η οποία προκάλεσε την αντίδραση της Πυροσβεστικής, που με τη σειρά της ζήτησε μελέτη πυρασφάλειας για τον χώρο, η οποία φέρεται να μην υπήρχε…
Όπως αναφέρει μέσω ανάρτησής της στο Facebook η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ο δήμος Ναυπακτίας «κατάφερε» με αυτόν τον τρόπο κάτι που μόνο η Χούντα, 40 και πλέον χρόνια πριν, είχε μπορέσει: να «απαγορεύσει τα τραγούδια» του πατέρα της.
Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και η λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», με την οποία αναφέρει ότι «ο εμποδισμός παραπέμπει ιστορικά σε πρόσωπα με στρατιωτικές στολές, καπαρντίνες και διαταραγμένες συνειδήσεις».
Από την πλευρά του, ο δήμος Ναυπακτίας, μέσω του αντιδημάρχου πολιτισμού, Γιάννη Ράπτη, χαρακτήρισε «ασέβεια την εμπλοκή του ονόματος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη» από μια ανεξάρτητη ορχήστρα, σε «θέματα και ζητήματα που δεν άπτονται των καλλιτεχνικών».
Η ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη

Η ανάρτηση της κόρης του μουσικοσυνθέτη, αναφέρει: «Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ Ορχήστρας "Μίκης Θεοδωράκης" ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ, ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ! ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ! ΟΠΩΣ Η ΧΟΥΝΤΑ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ! ΜΗΠΩΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ;

ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ! ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΟΥ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017, ΣΤΑ 92 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΩΤΕΣ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΤΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ! ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ, ΘΕΕ ΜΟΥ! ΠΟΛΥ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΕΣ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ!

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝΑΤΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης", ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΑΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ;!!!!! Ή ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ Η ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ, ΕΝΑ ΠΥΚΝΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕ ΠΑΝΥΨΗΛΑ ΔΕΝΤΡΑ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΦΩΤΙΑ;;;;

ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΑΤΕ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ! ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΤΙΜΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΜΠΡΑΒΟ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΑΝΤΡΕΣ, ΣΑΣ ΣΥΧΓΑΙΡΩ!

ΑΛΛΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ! ΜΑ ΤΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ!!

ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ! ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ, ΝΑΥΠΑΚΤΙΩΤΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΗ ΧΑΡΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΤΑ ΑΘΑΝΑΤΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ. ΠΟΥ ΟΛΟ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΘΑΡΧΟΤΑΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙ, ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ, ΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ!

ΚΑΜΑΡΩΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΧΑΡΙΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ "ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ" ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ! ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΑΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΦΙΛΟ TODOR KABAKCHIEV!!!!

ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΧΟΡΗΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΥΤΗ Η Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΙΓΗ ΧΑΡΑ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΑΣ, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ! ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΑΡΑ! ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!

ΑΝ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΝ ΚΙΝΗΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ (ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΟΥΕΙ ΜΕ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΟΝ ΚΟΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ;
ΜΗΠΩΣ ΕΓΩ;;;;)

ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ, ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΑΣ,
ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ, ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ, ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΔΙΠΛΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΚΟΜΑΤΑΚΙ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΩΣΤΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ!
ΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΥ;

ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ; ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ;

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΘΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7-8, ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ!

ΕΛΑΤΕ ΑΝΤΡΕΣ!

ΘΑΧΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΟΥΡΛΙΑ!

ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ!

ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ!

Μαργαρίτα».

Η ανάρτηση συνοδεύεται και με την παρακάτω φωτογραφία, στην οποία ο γνωστός μουσικοσυνθέτης μαζί με την οικογένειά του, γιορτάζει τα 92α γενέθλιά του.
Οι αιχμές της λαϊκής ορχήστρας «Μ. Θεοδωράκης»



Από την πλευρά της, η λαϊκή ορχήστρα με το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη, τονίζει: «Η Λαϊκή Ορχήστρα "ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ" με θλίψη ανακοινώνει την ακύρωση της προγραμματισμένης για την Κυριακή 30 Ιουλίου συναυλίας της στο Κάστρο Αντιρρίου, για λόγους οι οποίοι στην πραγματικότητα βρίσκονται πέρα από τα τυπικά κωλύματα.
Ένας αρχαιολογικός χώρος γνώριμος από το 1995 για τους συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη και της ορχήστρας μας, τελικά δεν κατέστη εφικτό να δώσει τη χαρά της δωρεάν απόλαυσης σε χιλιάδες φίλους της μουσικής του, αλλά και των εκλεκτών ερμηνευτών.
Η θλίψη και η απορία εντείνονται από το γεγονός ότι ο Δήμος Ναυπακτίας στα εδάφη του οποίου θα γινόταν η συναυλία, είναι αυτός που έχει αναγορεύσει τον Μίκη σε επίτιμο δημότη, έχει δημιουργήσει τακτικό χορωδιακό φεστιβάλ με το όνομά του και διατηρεί και παιδική χορωδία επίσης με το όνομά του. Είναι ο Δήμος του οποίου σύλλογοι δημοτών έστειλαν τις προηγούμενες ημέρες ένα ευγενέστατο γράμμα στον συνθέτη, προσκαλώντας τον με αφορμή τη συναυλία και τα 92α γενεθλία του.
Επίσης θεωρώντας αυτονόητο ότι μία συναυλία της ορχήστρας του θα αποτελούσε ιστορικό γεγονός για τη μικρή πόλη του Αντιρρίου. Αποτελεί τουλάχιστον απρέπεια να είναι ο Δήμος αυτός,εκείνος που προβαίνει σε καταγγελία σε εισαγγελία και σε άλλες αρχές σε βάρος μιας εγκεκριμένης από το Κ.Α.Σ. εκδήλωσης στο συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο, για όποιο λόγο και αν επικαλείται.
Κάθε εμποδισμός συναυλίας του Μίκη Θεοδωράκη παραπέμπει ιστορικά σε πρόσωπα με στρατιωτικές στολές, καπαρντίνες και διαταραγμένες συνειδήσεις.
Το πρωτοφανές όνειδος της καταγγελίας αυτής δεν το αξίζει ο Μίκης, αλλά ούτε και οι δημότες Ναυπακτίας. Κρίμα και για τους φίλους της ορχήστρας από άλλες περιοχές που είχαν προγραμματίσει να έλθουν.
Ζητάμε συγγνώμη εμείς αφού δεν θα ζητήσει κανένας άλλος».
Η απάντηση του αντιδημάρχου
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Ναυπακτίας, σημειώνει: «Η Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», ιδρύθηκε πριν μερικά χρόνια.
Πρόκειται για ανεξάρτητο μουσικό σχήμα, που φέρει το όνομα του μεγάλου συνθέτη. Απαρτίζεται από 10 μουσικούς και συνεργάζεται με τραγουδιστές. Η χρησιμοποίηση του ονόματος του Μίκη Θεοδωράκη σε συζητήσεις, πέραν των καλλιτεχνικών ζητημάτων, δείχνει ασέβεια στο όνομα που φέρουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα