Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Απίστευτο! Μετά το σάλο, τώρα φέρνουν πέντε τροπολογίες σε μία


Ευρηματικοί αν μη τι άλλο αποδεικνύονται οι υπουργοί της κυβέρνησης που στην προσπάθεια τους να μην κατηγορηθούν για σωρεία τροπολογίων που κατατίθενται την ύστατη στιγμή στα νομοσχέδια προκαλώντας αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, ανακάλυψαν ένα νέο σύστημα. Αυτό της... πολυτροπολογίας.
Φέρνουν δηλαδή σε μία τροπολογία επιμέρους ρυθμίσεις που επιλύουν διαφορετικά θέματα, διαφορετικών υπουργείων. Η νέα αυτή τακτική εφαρμόζεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση, η συζήτηση του οποίου ξεκινά σήμερα στην Ολομέλεια και θα ψηφιστεί αύριο.
Στο νομοσχέδιο έχουν ήδη κατατεθεί δέκα τροπολογίες, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετές περισσότερες.
Παράδειγμα. Υπάρχει τροπολογία η οποία υπογράφεται από τους Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Ανδρέα Ξανθό, Ράνια Αντωνοπούλου, Γιώργο Χουλιαράκη, Τάσο Πετρόπουλο και Παύλο Πολάκη.
Περιλαμβάνει ρυθμίσεις:
Για το Βιβλίο Ημερήσιων Δελτίων Απασχολούμενου
Για τη θητεία των μελών του ΔΣ του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.
Για τον αριθμό των οργανικών θέσεων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.
Για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.
Για την παράταση προθεσμίας άσκησης καθηκόντων ιατρού εργασίας
Στο ίδιο νομοσχέδιο έχουν βέβαια κατατεθεί και άλλες τροπολογίες που ρυθμίζουν σωρεία θεμάτων άσχετα μεταξύ τους και κυρίως άσχετα με το νομοσχέδιο.
Υπάρχει έτσι τροπολόγια για την επίλυση θεμάτων για τους πρόσφυγες, έτερη για τους συμβαιολογράφους, για την Ακρόπολη, ενώ μεταξύ αυτών υπάρχει έως και ρύθμιση για την ολοκλήρωση των εργασιών στα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού «Πιπίνος» «Ωκεανός», «Ματρώζος» και «Κατσώνης».
Χαρακτηριστικό είναι και το tweet που ανήρτησε ο βουλευτή του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.
Κουτοπονηριές ΣΥΡΙΖΑ: φέρνουν 1 τροπολογία με πολλά διαφορετικά άρθρα. Συσσωμάτωση τροπολογιών για να εμφανίζονται λιγότερες ανά νσχ.
George Mavrotas (@Mavrogiorgos) 31 Ιουλίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα