Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Ο Τόσκας δίνει...Βούτση για τις «κούρσες» του Ρουβίκωνα

Ενώ εκκρεμεί την Δευτέρα η απάντηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στην επιστολή Μητσοτάκη με την οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά εγγράφως εξηγήσεις για τον τρόπο που χειρίστηκε την έφοδο του Ρουβίκωνα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκαλύπτει ποιος έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.
«Δεν υπήρξε βία από καμία πλευρά και γι’ αυτό δόθηκε η εντολή που δόθηκε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής» (να αφεθούν τα μέλη του ελεύθερα).» αποκάλυψε ο κ. Τόσκας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ειδήσεις.
Υποστήριξε πως ο Ρουβίκωνας δεν έχει ασυλία και σε περίπτωση βίαιων ενεργειών τα μέλη του θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, υπενθυμίζοντας ότι αυτό έγινε στο παρελθόν όταν συνελήφθησαν για παράνομες πράξεις στα διόδια της Κορίνθου.
Ο κ. Τόσκας προανήγγειλε «σκληρότερη αντιμετώπιση» των «μπαχαλάκηδων».
«Αυτοί», πρόσθεσε, «δεν εξυπηρετούν ούτε καν τις απόψεις των αναρχικών, εξυπηρετούν συμφέροντα είτε εμπόρων ναρκωτικών, προκειμένου δηλαδή να διατηρηθεί η Αστυνομία μακριά από κυκλώματα ναρκωτικών, είτε κάποιους άλλους που έχουν στο μυαλό τους επιδιώξεις και πέρα από το πολιτικό φάσμα, ποινικούς δηλαδή».
Ακόμη, εκτίμησε ότι οι συγκρούσεις στην περιοχή του Πολυτεχνείου «θα σταματήσουν ή τέλος πάντων θα μειωθούν σημαντικά, γιατί δεν μπορεί κάποιοι να χρησιμοποιούν το Πολυτεχνείο σαν φρούριο, προκειμένου είτε να παρεμποδίζουν την κίνηση, είτε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους».
Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι 3.000 αστυνομικοί χρησιμοποιούνται για να φρουρούν στόχους και κατήγγειλε ότι όταν επιχείρησε να τους μειώσει, προκλήθηκαν πολλές αντιδράσεις «κάτω από τη μέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα