Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Πανελλαδικές 2019: Νέες σχολές και τμήματα - Τι να προσέξετε στο μηχανογραφικό

Νέα δεδομένα για τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2019.
Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε Υπουργική Απόφαση που εντάσσει 11 νέα τμήματα στο μηχανογραφικό δελτίο του 2019 και ορίζει από ποια κατεύθυνση μπορούν να εισαχθούν οι υποψήφιοι της Γ’ Λυκείου σε αυτά.
Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», πρόκειται για το νόμο που αφορούσε τις συγχωνεύσεις των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Ιονίων Νήσων με τα ΤΕΙ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.
Η κατάργηση των δύο ΤΕΙ και η ενίσχυση των πανεπιστημίων με νέα τμήματα που θα δεχθούν τους πρώτους τους εισακτέους από τον Σεπτέμβριο του 2019 έχουν ψηφιστεί ήδη από τον περασμένο Ιούνιο.
Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, 17 πανεπιστημιακά τμήματα αντικαθιστούν τα

τμήματα ΤΕΙ που καταργήθηκαν και «μοιράζονται» στα τέσσερα επιστημονικά πεδία.
Από αυτά, τον Σεπτέμβρη του 2019 θα λειτουργήσουν τα 11, καθώς τα υπόλοιπα έξι δεν είναι έτοιμα για να δεχθούν φοιτητές.
Σημειώνεται ότι το μηχανογραφικό δελτίο του 2019 είναι ακόμα σε στάδιο τροποποιήσεων, με νέες αλλαγές να έρχονται.
Η υπουργική απόφαση κατανέμει τα 17 νέα τμήματα στα τέσσερα επιστημονικά πεδία, αν και φέτος θα λειτουργήσουν μόνο τα 11 τμήματα στα δύο πανεπιστήμια.
Ειδικότερα:
Για το 2019 θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ιωάννινα – Νοσηλευτική – Λογοθεραπεία – Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία – Ψυχολογίας Πρέβεζα – Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Αρτα – Μουσικών Σπουδών – Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών – Γεωπονίας
Για το 2019 θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα στο Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων: Αργοστόλι – Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων Ζάκυνθος – Περιβάλλοντος Αργοστόλι – Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα