Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Έλενα Ακρίτα για Θέμο Αναστασιάδη: Περίεργη αποκάλυψη μετά θάνατον «Είχα μια επώδυνη…»


Έλενα Ακρίτα Για Θέμο Αναστασιάδη: Περίεργη Αποκάλυψη Μετά Θάνατον «Είχα Μια Επώδυνη…»
Τι έγραψε η Έλενα Ακρίτα για τον θάνατο του Θέμου Αναστασιάδη; 
Περίεργη αποκάλυψη που δημιουργεί ερωτήματα.
Αίσθηση προκάλεσε η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τον θάνατο του ιδρυτή και εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμου Αναστασιάδη.
Ακόμα και μετά την κηδεία του Θέμου Αναστασιάδη, τα social media έχουν πάρει φωτιά καθώς πολλοί χρήστες σχολιάζουν την είδηση του θανάτου του εκδότη – δημοσιογράφου.
Με στίχους του Μανώλη Αναγνωστάκη ο αποχαιρετισμόςΜε ένα περίεργο μήνυμα και ένα ποίημα από τον Μανώλη Αναγνωστάκη επέλεξε η Έλενα Ακρίτα να αποχαιρετήσει τον Θέμο Αναστασιάδη:
«Για τον Θέμο.
Ανήκω στη γενιά που σέβεται τον άταφο νεκρό, ακόμα κι όταν αυτός δεν αξίζει τον σεβασμό. Στην περίπτωση του Θέμου Αναστασιαδη, εκτός από τα προφανή, είχα και μια επώδυνη προσωπική εμπειρία που αφορούσε προσωπικά μου δεδομένα.
Δεν μπορώ να την ξεχάσω και δεν μπορώ να την συγχωρέσω. Μέχρι εκεί.
Ούτε χαίρομαι, ούτε βρίζω, ούτε πανηγυρίζω, αλλά ούτε κι αποδέχομαι τις μεταθανάτιες αγιογραφίες. Δεν ξεχνάμε αν ο νεκρός αδίκησε, αλλά δεν φτύνουμε και στον τάφο του. Απλά και ανθρώπινα.
Αφήνω τον ποιητή να σε αποχαιρετίσει, Θέμο.
«Πέθανες – κι έγινες κι εσύ: ο καλός, ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης. Κοιμού εν ειρήνη, δε θα ’ρθω την ησυχία σου να ταράξω. […] Κοιμού εν Ειρήνη. Δε θα ’σαι ο πρώτος ούτε δα κι ο τελευταίος.» Μανώλης Αναγνωστάκης (Ο Στόχος 1970)».
Δείτε τη σχετική ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τον Θέμο Αναστασιάδη:
Πηγη: fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα