Αυτοψία στον Ταΰγετο από καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη του ΙΓΜΕ αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», να πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, έπειτα από αίτημα του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
Η ανησυχία για το φαινόμενο που παρουσιάσθηκε στον Ταΰγετο από το βράδυ του Σαββάτου είναι διάχυτη και εκφράζονται φόβοι πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για γενικευμένο γεωλογικό φαινόμενο που επηρεάζει μεγάλη περιοχή.
Ανησυχία
Οι κατολισθήσεις στον Ταΰγετο είναι φαινόμενο που παρουσιάζεται κάθε χρόνο, αλλά ποτέ δεν είχε συμβεί σε τέτοια έκταση. Μάλιστα, πέρυσι στις 16 Ιανουαρίου, στο 16ο χλμ. του δρόμου Καλαμάτας Σπάρτης, σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση βράχων, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία για πολλές ώρες. Τότε οι τεχνικοί έκαναν λόγο για ογκόλιθο 20
τόνων που βρέθηκε στη μέση του δρόμου και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.
Τώρα, οι βλάβες που έχουν προκληθεί είναι σε πάρα πολλά σημεία. Σε ό,τι αφορά τον εθνικό δρόμο, λίγο μετά την Αρτεμισία και πριν από το Τουριστικό το οδόστρωμα έχει διαλυθεί.
Το πρωί της Κυριακής τα σημεία του Ταϋγέτου που έχουν υποστεί βλάβες επισκέφθηκαν και κατέγραψαν μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ενώ τη συνδρομή της παρέχει και η Τεχνική Υπηρεσία της έδρας της Περιφέρειας.
Αυτοψία
Στη σημερινή αυτοψία στον Ταΰγετο από το ΙΓΜΕ και τους καθηγητές αναμένεται να συμμετέχει και ο κ. Τατούλης, ενώ θα εξετασθεί το πώς μπορεί να δοθεί άμεση λύση για να αποκατασταθούν τα προβλήματα, αλλά και να δρομολογηθεί μακροπρόθεσμη παρέμβαση για οριστική λύση του ζητήματος.
Στο δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, πάντως, τα τελευταία δυο χρόνια έχουν υλοποιηθεί δύο έργα. Το ένα αφορούσε στην επένδυση πρανών για την αντιμετώπιση κατακρημνίσεων βραχωδών υλικών και ήταν προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, ενώ το δεύτερο εργασίες βελτίωσης και συντήρησης, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ. Σε εκκρεμότητα για δημοπράτηση έργου από την Περιφέρεια είναι η χρηματοδότησή της από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 3 εκατ. ευρώ.
Της Βίκυς Βετουλάκη tharros
Απαγόρευση κινητών στα σχολεία: Λειτουργεί το μέτρο; Το παράδειγμα της
Ολλανδίας
-
Ένα μέτρο το οποίο έχει ανοίξει τη συζήτηση όσον αφορά την
αποτελεσματικότητα αλλά και την εφαρμογή του είναι η απαγόρευση της χρήσης
κινητών τηλεφώνων στα...
Πριν από 1 ώρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα