Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Σιωπή από κυβέρνηση-δικαιοσύνη για τον διοικητή με τα 4 πλαστά πτυχία

«Είχε αφαιρέσει από τον φάκελο τα στοιχεία του για να μην ελεγχθεί» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ - Καμία απάντηση για την αποκάλυψη ότι ο Δημήτρης Μπούτος παρουσίαζε τέσσερα πλαστά πτυχία
Έχουν περάσει τρεις ημέρες από την αποκάλυψη που έκανε το Πρώτο ΘΕΜΑ ότι ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας Δημήτρης Μπούτος είχε τέσσερα πλαστά πτυχία αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη αντίδραση ούτε από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας ούτε και από τη δικαιοσύνη μολονότι μιλάμε για έναν κρατικό λειτουργό που βρέθηκε σε θέση ευθύνης λαμβάνοντας μισθούς και επιδόματα επικαλούμενος πλαστά πτυχία.
Παρά την δημοσίευση στοιχείων-φωτιά για τον κ. Μπούτο από το έκτασης 29 σελίδων πόρισμα του Σώματος Επιθεώρησης Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης η σιωπή των

αρμοδίων είναι εκκωφαντική.





Την ίδια ώρα η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι ο εκλεκτός του Παύλου Πολάκη για τη θέση του διοικητή στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας είχε αφαιρέσει τα δικά του στοιχεία από το φάκελο στον οποίο είχαν περιληφθεί τα δικαιολογητικά προς έλεγχο των πτυχίων των εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο - όπου υπηρετούσε το 2014 ως διοικητικός διευθυντής - όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6. ο πρόεδρος της ομοσπονδιας εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία.
«Ως εκ της θέσης του όφειλε να ελέγξει όλους τους υπαλλήλους και τον εαυτό του για τη γνησιότητα των πτυχίων. Ε, ο μάγκας έλεγξε όλους τους υπαλλήλους και τα δικά του στοιχεία φρόντισε να τα αφαιρέσει από τον υπηρεσιακό φάκελο τον οποίο με τις μαρτυρίες των συναδέλφων τον είχε στο γραφείο του πάρα πολύ καιρό που και αυτό είναι αδίκημα. Την ίδια στιγμή τα δήλωνε για να είναι διοικητικός διευθυντής και διοικητής για να παίρνει τα επιδόματα» είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος.
Στην ερώτηση πώς έγινε διοικητικός διευθυντής, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ απάντησε «δήλωνε τα πλαστά στοιχεία»
Αναρωτήθηκε, μάλιστα, «η καθαρίστρια πήγε φυλακή για το παραποιημένο απολυτήριο δημοτικού γιατί ο νόμος του 2014 προέβλεπε δίωξη για κακούργημα για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος. Εδώ δεν συνέβησαν αυτά. Τίποτα από το υπουργείο. Αυτός με τέσσερις πλαστούς τίτλους που έγνε διοικητής και διευθυντής τίποτα;».
«Είναι επιστήμονας απατεώνας. Ο ίδιος όταν γινόταν ο έλεγχος έβγαλε τα πτυχία από το φάκελο και είπε ότι επειδή έπαιρνε περισσότερα λεφτά στο μισθό του, επέστρεψε μερικά πίσω ότι δήθεν δεν είχαν συνάφεια όχι ότι είναι πλαστά τα πτυχία του, γι' αυτό συνέχισε να τα δηλώνει» πρόσθεσε ο κ. Γιαννάκος.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα ευρήματα του ελέγχου, δεν βρέθηκαν οι 3 τίτλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που επικαλούνταν ο κ. Μπούτος. “Το ΕΚΠΑ, με έγγραφη απάντησή του γνωστοποίησε στο ΣΕΕΔΔ ότι δεν βρέθηκαν στο αρχείο των αντίστοιχων σχολών οι ως άνω τρεις επικαλούμενοι τίτλοι που φέρεται να έχουν εκδοθεί από το εν λόγω ΑΕΙ (Μεταπτυχιακό Οικονομικών Επιστημών, Πτυχίο Μαθηματικών και Πτυχίο Φιλοσοφίας)”! Επιπρόσθετα, για το διδακτορικό από το πανεπιστήμιο Λέστερ του Λονδίνου, για το οποίο έλαβε βαθμολογικές και μισθολογικές προσαυξήσεις για 5 χρόνια, δεν υπήρχε “σχετική πράξη ισοτιμίας, ούτε κατατεθειμένη αίτηση με το όνομα Μπούτος Δημήτριος” στα αρχεία του ΔΟΑΤΑΠ. Οταν δε, του ζητήθηκε η προσκόμιση των ανωτέρων πτυχίων ο ίδιος έσπευσε να υποβάλει την παραίτησή του, την οποία ο κ. Πολάκης έκανε δεκτή την παραμονή των Χριστουγέννων.
Η ΠΟΕΔΗΝ έχει φέρει στο φως ακόμα μία σοβαρή υπόθεση για τα έργα και τις ημέρες του διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. «Ως Διοικητής του Νοσοκομείου της Νίκαιας έκανε πολλά. Πλαστογράφησε την υπογραφή της Προϊσταμένης του τμήματος Ποιότητας σε εισήγηση για να αναθέσει με 19.000€ σε συγκεκριμένη εταιρεία το πρόγραμμα επιμόρφωσης των φυλάκων του Νοσοκομείου διάρκειας πέντε ημερών!!! Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην εισαγγελία από την συνάδελφο. Γνωστοποιήθηκε επίσης στο Υπουργείο, τη Διοίκηση της ΥΠΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Νίκαιας οι οποίοι κάλυψαν κατ’ επανάληψη τον Διοικητή. Ο τέως Διοικητής απειλούσε συνεχώς με πειθαρχική δίωξη την Προϊσταμένη εάν δεν σωπάσει. Παρέτεινε τη μίσθωση του κυλικείου με ανάθεση στον ίδιο επιχειρηματία έως το 2036 αν και η σύμβαση έληγε το 2020. Ο εν λόγω επιχειρηματίας χρωστάει στο Νοσοκομείο 350.000 ευρώ από μισθώματα τα οποία συμφώνησε με μία δωρεά 50.000 να συμψηφίσει. Στο πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αναφέρονται παρατυπίες και στο συνεργείο καθαρισμού. Ο Αν. Υπουργός Υγείας ψήφισε διάταξη Νόμου (Ν. 4461/28-3-2017 ΦΕΚ 38/ Τεύχος Α΄ άρθρο 34) για τους Διοικητές όταν παύονται των καθηκόντων τους να επιστρέφουν στη Διευθυντική θέση που κατείχαν. Ανήκουστο όλοι γνωρίζουν ότι ήταν φωτογραφία για τον εν λόγω Διοικητή».
«Θα απαντήσω στα αρμόδια όργανα για τα πλαστά πτυχία»
«Έχω πτυχία που δικαιολογούν την εξέλιξή μου», απάντησε ο Δημήτρης Μπούτος κάνοντας λόγο για «παραπληροφόρηση» και προτάσσοντας ως δυνατό του χαρτί, το γεγονός ότι οι τίτλοι σπουδών του είχαν ελεγχθεί το 2011. «Ό, τι ειχα δηλώσει το 2011 η υπηρεσία τα είχε επιβεβαιώσει. Και το 2015 τα είχε επιβεβαιώσει. Θα έπρεπε να είχε γίνει ο έλεγχος τότε» υποστηρίζοντας ότι δεν έχει δηλώσει αυτούς τους τίτλους στο σύστημα.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ «ποιος καταχώρησε τους τίτλους;» ο κ. Μπούτος απάντησε «όταν βγει το πόρισμα θα απαντηθεί αυτό το θέμα. Δεν το ξέρω ποιοι το καταχώρησαν. Εγινε έλεγχος το 2015. Όλα θα τα δείξει η έρευνα». Στην ερώτηση, δε, αν ίσχυει ότι κρατούσε το φάκελο στο γραφείο του, ο ίδιος φανερά αμήχανος, απάντησε «γιατί να μην μπω στην εφαρμογή να τα διαγράψω; Όλους τους κωδικούς τους χρεώνεται ο διευθυντής και τους παραχωρεί στα τμήματα».
Όσον αφορά στην καθυστέρηση της απάντησής του, σχολίασε: «Είχα πολλή δουλειά στο νοσοκομείο και άργησα να απαντήσω».
Μιλώντας, τέλος, για την γνωριμία του με τον Παύλο Πολάκη υποστήριξε ότι τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας τον γνώρισε, αφού έγινε διοικητής λέγοντας ότι «οι σχέσεις μας είναι καθαρά υπηρεσιακές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα