Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Στον Μελιγαλά η κινητή μονάδα του Κέντρου Κοινότητας

Στον Μελιγαλά η κινητή μονάδα του Κέντρου ΚοινότηταςΟι ημέρες επίσκεψης στον Μελιγαλά της κινητής μονάδας του Κέντρου Κοινότητας Μεσσηνίας γνωστοποιήθηκαν από τον Δήμο Οιχαλίας με σχετική ανακοίνωσή του.
Συγκεκριμένα, η μονάδα θα βρίσκεται στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μαρία Κάλλας” του δήμου, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου από 9.50 π.μ. έως 1 μ.μ., τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου από 9.30 π.μ. έως 1 μ.μ. και τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου από 9.30 π.μ. έως 1 μ.μ.
Οι υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε τρεις κεντρικούς άξονες, α) υποδοχή των πολιτών, καταγραφή των αναγκών τους, ενημέρωση, υποστήριξη και παραπομπή των ωφελουμένων στις αρμόδιες υπηρεσίες, β) συνεργασία με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας και γ) παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ωφελουμένων και θα διασφαλίζουν την κοινωνική τους ένταξη.

Ειδικότερα, το Κέντρο Κοινότητας μπορεί να παρέχει: Ψυχοκοινωνική υποστήριξη και εργασιακή συμβουλευτική σε όλες τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες. Συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς με στόχο την προώθηση στην αγορά εργασίας. Διασύνδεση με τους φορείς και προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ωφελουμένων για παροχές και υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας. 
Διοργάνωση εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, επικοινωνιακό και κοινωνικό περιεχόμενο. Ανάπτυξη δικτύου εθελοντισμού. Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την ένταξη στην αγορά εργασίας, υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού κ.ά. Παροχή συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής στήριξης σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες. 
Ανάπτυξη δράσεων δημιουργικής απασχόλησης και μαθησιακής στήριξης παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε συνέργεια με τα προγράμματα εκπαίδευσης που υλοποιούνται (εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μαθησιακή υποστήριξη, παροχή γευμάτων, υποστήριξη σχολικού περιβάλλοντος κ.ά.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα