Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Ανακοίνωσε υποψηφιότητα ο Γιώργος Δέδες: Ακομμάτιστος συνδυασμός με... κυβερνητική προίκα

Ανακοίνωσε υποψηφιότητα ο Γιώργος Δέδες: Ακομμάτιστος συνδυασμός με... κυβερνητική προίκαΑκομμάτιστο συνδυασμό με... κυβερνητική προίκα παρουσίασε χθες το μεσημέρι στην Τρίπολη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες.
Το όνομα του συνδυασμού "Νέοι Δρόμοι" παραπέμπει ευθέως στη θητεία του κ. Δέδε στο υπουργείο Υποδομών, κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως είπε ο ο ίδιος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και η Ολυμπία Οδός από την Κόρινθο ως την Πάτρα, ενώ μελετήθηκε και ο αυτοκινητόδρομος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη που θα δημοπρατηθεί το 2019. 
Ουσιαστικά ο κ. Δέδες επιχειρεί να πιστωθεί την κατασκευή δρόμων, αλλά ταυτόχρονα φροντίζει να πάρει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς φοβάται να χρεωθεί το κόστος της κυβερνητικής τετραετίας. Γι' αυτό υποστηρίζει ότι οι "Νέοι Δρόμοι" είναι ανεξάρτητος συνδυασμός της Κεντροαριστεράς, που όμως στη Μεσσηνία θα έχει και κεντροδεξιούς υποψήφιους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό του υποψήφιου περιφερειάρχη  εμφανίστηκαν χθες ο επικεφαλής της "Πελοπόννησος Πρώτα" Νίκος Πατσαρίνος και ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος, ο οποίος είχε αποχωρήσει μαζί με τον κ. Δέδε από το συνδυασμό Τατούλη για να δημιουργήσουν το 2014 την παράταξη "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία".
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Δέδες είπε ότι επέλεξε να παραιτηθεί από επικεφαλής της παράταξης και περιφερειακός σύμβουλος επειδή έκρινε ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα από τη θέση του γραμματέα Υποδομών. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση υποστήριξε επίσης ότι επέλεξε να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, ενώ μπορούσε να είναι υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας.
Ο κ. Δέδες είπε ότι η απλή αναλογική αλλάζει την κουλτούρα της αυτοδιοίκησης καθώς απαιτεί συνεργασίες και σύνθεση προτάσεων. Υποσχέθηκε επίσης ότι θα αξιοποιήσει την ψηφιακή τεχνολογία στην διεξαγωγή δημοψηφισμάτων.
Οσον αφορά την κατανομή των πόρων του ΕΣΠΑ, ο υποψήφιος περιφερειάρχης υποσχέθηκε μεγαλύτερη διαφάνεια και συνεργασία με τους δήμους, ενώ άφησε αιχμές κατά της σημερινής περιφερειακής αρχής, λέγοντας ότι το μοίρασμα δεν πρέπει να γίνεται με βάση τη σχέση της διαχειριστικής αρχής με τον κάθε δήμαρχο.
Μιλώντας για τη εξωστρέφεια της Περιφέρειας, αναφέρθηκε στην ανάγκη διαπεριφερειακής συνεργασίας με τη Δυτική Ελλάδα, με στόχο να αναδειχθεί το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου. Οταν η "Ε" τον ρώτησε αν εγκαταλείπεται, έτσι, κάθε σκέψη ενοποίησης της διχοτομημένης Πελοποννήσου, ο κ. Δέδες απάντησε ότι η διχοτόμηση οφείλεται σε παλαιοκομματικές πρακτικές και ότι οι "Νέοι Δρόμοι" τάσσονται υπέρ της ενοποίησης. Δεν εξήγησε όμως για ποιους λόγους η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε ενοποίηση της Πελοποννήσου.
ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Παρουσιάζοντας τις αρχές και τους στόχους των "Νέων Δρόμων" ο κ. Δέδες είπε ότι ο συνδυασμός θα είναι «ανεξάρτητος και πολυσυλλεκτικός» και ότι «θα τον στελεχώσουν δραστήριοι κοινωνικά και πολιτικά άνθρωποι, με καταγεγραμμένη διαδρομή στους χώρους της αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών δράσεων, χωρίς κομματικά κριτήρια ή άλλα στεγανά».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους πρωτεύοντες στόχους της παράταξής του, δίνοντας έμφαση στα εξής:
• Περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από διαδικασίες δημοκρατίας και διαφάνειας.
• Στρατηγική συνδυασμένων δράσεων, με ιεραρχημένους στόχους και προτεραιότητες, έξω από τη λογική των εφήμερων λύσεων και των μπαλωμάτων.
• Ενθάρρυνση θεσμών συμμετοχικής δημοκρατίας με τη μορφή τοπικών και περιφερειακών δημοψηφισμάτων.
• Νέο μοντέλο διοίκησης, με ψηφιοποίηση υπηρεσιών επικοινωνίας με τον πολίτη και διεκπεραίωσης.
• Υιοθέτηση θεσμών και μηχανισμών διαφάνειας και λογοδοσίας των οργάνων της Περιφέρειας.
• Διαπεριφερειακές συνεργασίες εντός χώρας.
• Συνεργασίες με ευρωπαϊκές Περιφέρειες και ευρωπαϊκούς θεσμούς - άντληση χρηματοδοτήσεων.
Θ.Λ., Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα