Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Ξεπλένεις τα πιάτα πριν τα βάλεις στο πλυντήριο; Ίσως να μην κάνεις και τόσο καλά


Αλλάζουν τα δεδομένα μέρα με τη μέρα!
Mία από τις ενστάσεις που υπάρχουν κατά του ξεπλύματος των πιάτων πριν μπούνε στο πλυντήριο, είναι ότι ορισμένα απορρυπαντικά έχουν σχεδιαστεί για να κολλάνε στα σωματίδια τροφίμων, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της μάρκας απορρυπαντικού Cascade. Χωρίς επιφάνεια να κολλήσει το απορρυπαντικόξ δεν θα μπορέσει να γίνει σωστή πλύση.
Τo Consumer Reports δίνει μια άλλη εξήγηση. Σύμφωνα με το περιοδικό δοκιμών προϊόντων, τα νεότερα πλυντήρια πιάτων - αυτά που αγοράσατε κατά τα τελευταία πέντε χρόνια - δεν θα πλένoυν τα πιάτα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα αν οι αισθητήρες στη μηχανή δεν ανιχνεύουν πολύ βρωμιά στο νερό. «Όταν συμβεί αυτό, το πλυντήριο πιάτων κάνει ένα ελαφρύ πλύσιμο και τα αντικείμενα βγαίνουν λιγότερο λαμπερά», γράφει ο Ed Perratore του Consumer Reports το 2016, προσθέτοντας «Για να αποφύγετε αυτό το θαμπό αποτέλεσμα, μην τα ξεπλένετε πριν τα βάλετε στο πλυντήριο».
Υπάρχει επίσης ένας σημαντικός περιβαλλοντικός παράγοντας που πρέπει να συνυπολογιστεί Ένα στατιστικό σχόλιο από το Consumer Reports αναφέρει ότι ο μέσος άνθρωπος σπαταλά 6000 γαλόνια νερού ετησίως για ξέβγαλμα των πιάτων. Τα περισσότερα πλυντήρια πιάτων χρησιμοποιούν μόνο 3 έως 5 γαλόνια νερού ανά πλύση, ενώ ο μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί περίπου 27 γαλόνια όταν πλένει τα πιάτα με το χέρι, σύμφωνα με την ΜΚΟ The National Resource Defense Council.womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα